Refugiaţii fac legea într-un oraş german. Poliţişti atacaţi de solicitanţi de azil pentru a opri un caz de deportare

Doi poliţişti sunt văzuţi la intrarea unui centru pentru refugiaţi în oraşul Ellwangen, landul german Baden-Württemberg, 3 mai 2018.
Doi poliţişti sunt văzuţi la intrarea unui centru pentru refugiaţi în oraşul Ellwangen, landul german Baden-Württemberg, 3 mai 2018. (Thomas Niedermueller/Getty Images)

Aproximativ 150 de solicitanţi de azil s-au ciocnit cu ofiţeri de poliţie într-un mic oraş din Germania pentru a împiedica deportarea unui tânăr din Togo. Autorităţile au afirmat că, din cauza circumstanţelor excepţionale, nu au avut nicio alternativă decât să elibereze bărbatul.

Un refugiat care urma să fie deportat de autorităţile landului german Baden-Württemberg a dispărut după ce aproximativ 150 de solicitanţi de azil au atacat două maşini de patrulă care au primit ordin să îl ridice, a declarat miercuri poliţia.

Refugiatul a fost prins ulterior de forţele de ordine.

Incidentul a avut loc luni în oraşul Ellwangen, situat între Nuremburg şi Stuttgart.

Patru poliţişti au sosit la un centru de primire a imigranţilor în oraşul Ellwangen pentru a-l ridica pe tânărul togolez în vârstă de 23 de ani, au precizat oficialii.

Cei aproximativ 150 de refugiaţi au atacat maşinile de poliţie, i-au hărţuit şi lovit pe ofiţeri înainte să le dea ultimatumul de a elibera tânărul.

“Au fost foarte agresivi şi ne-au cerut să îl eliberăm pe tânăr”, a declarat unul dintre ofiţerii de poliţie implicaţi în incident.

Din cauza ameninţărilor grave ale grupului de refugiaţi, poliţiştii aflaţi la faţa locului au declarat că l-au eliberat pe solicitantul de azil încătuşat, care a fugit imediat.

Deşi în cele din urmă aproximativ 20 de poliţişti şi oficiali au fost implicaţi în incident, poliţia a precizat că nu a avut timp să cheme forţe suplimentare.

Incidentul a fost criticat imediat de liderul regional al partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Bernd Gögel, care a descris situaţia ca fiind un caz în care statul poate fi şantajat.

Alţi politicieni au cerut ca persoanele responsabile de atac să fie găsite şi pedepsite.

“Atacurile asupra poliţiştilor sunt inacceptabile. Este un stat constituţional şi un astfel de comportament trebuie să aibă consecinţe penale. Este clar că frustrarea nu este o scuză pentru infracţiuni”, a declarat Uli Sckerl, purtător de cuvânt al Partidului Verzilor în Parlamentul landului Baden-Württemberg.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe