Referendumul consultativ iniţiat de Dodon va costa R. Moldova milioane de lei

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului republican consultativ iniţiat de către Dodon pe patru subiecte. Experţi susţin că iniţiativa lansată ar fi doar o risipă de bani.
(photos.com)

În cadrul şedinţei din 11 aprilie, Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova (CEC) a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului republican consultativ stabilit pentru 24 septembrie 2017 şi iniţiat de preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon. S-a estimat că pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului ar finecesare 74 711,28 mii lei.

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, hotărârea adoptată se înaintează Parlamentului şi Guvernului de la Chişinău în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare organizării şi desfăşurării referendumului republican consultativ asupra problemelor de interes naţional.

Amintim că Igor Dodon, a semnat la 28 martie decretul de organizare şi desfăşurare a unui referendum consultativ pe patru subiecte, asupra cărora se doreşte ca poporul moldovean la 24 septembrie 2017 să-şi prezinte opinia şi să răspundă la întrebările: “Susţineţi abrogarea legii nr. 235 care pune miliardul pe spatele cetăţenilor?; Susţineţi acordarea preşedintelui R. Moldova a drepturilor constituţionale suplimentare de dizolvare a Parlamentului, şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate?; Susţineţi reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71? şi Susţineţi sau nu studierea în instituţiile de învăţământ a disciplinei Istoria Moldovei?”

În context, directorul IMAS Chişinău Doru Petruţi a declarat că referendumul consultativ anunţat de către şeful statului ar confirma faptul că opoziţia duce lipsă de idei, iar şeful statului încă nu s-a oprit din campania electorală, toate acţiunile lui fiind instrumente care să-l menţină pe linia de atenţie publică şi că multe dintre acestea vor fi doar elemente de tactică politică, pentru a se menţine sau a câştiga segmente noi de electorat. Mai mult, sociologul notează că lucrurile au înaintat destul de mult iar iniţiativele lui Dodon nu se ştie dacă mai pot fi oprite. Ele pot fi doar comentate urmând a constata eventuala risipă de bani care va avea loc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe