Recursul compensatoriu. PSD aruncă pisica la Iohannis: Doar vinovaţii nu vor să fie căutaţi vinovaţii!

După ce a încercat să acrediteze ideea că ucigaşul de la Mediaş n-ar fi fost eliberat în baza recursului compensatoriu, acum social-democraţii încearcă să inducă populaţiei ideea că acest act normativ ce a însângerat la propriu România e opera tehnocraţilor girată de Iohannis.
Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu
Florin Iordache, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

PSD reacţionează prompt şi dur după ce preşedintele Iohannis a cerut imperativ şi repetat Guvernului ca în loc să caute ţapi ispăşitori pentru legea recursului compensatoriu să vină cu soluţii, şi încearcă să-l scoată pe şeful statului - măcar parţial - vinovat pentru valul de infracţiuni violente la care asistăm acum.

Mai exact, social-democraţii numesc recursul compensatoriu Legea Prună, aruncând astfel pisica la tehnocraţi, după care îl acuză pe Iohannis că a promovat acest act normativ. În realitate însă, responsabilitatea aparţine PSD şi ALDE, căci recursul compensatoriu a fost trimis în Parlament de Guvernul Grindeanu iar acolo aleşii puterii, ajutaţi de UDMR, au modificat legea dramatic, în beneficiul infractorilor.

Redăm postarea PSD

"Iohannis nu vrea să se caute vinovaţii pentru efectele negative ale Legii Prună privind recursul compensatoriu. Doar vinovaţii nu vor să fie căutaţi vinovaţii! Iohannis a promulgat Legea Prună a recursului compensatoriu, fără să o conteste la Curtea Constituţională şi fără să o trimită la reexaminare.

Iohannis în geacă roşie protesta în stradă să nu se dea graţiere pentru deţinuţii non-violenţi - soluţia care rezolva problema aglomeraţiei din penitenciare, fără a pune azi în pericol siguranţa cetăţenilor. Acum, Iohannis cere Guvernului soluţii după ce Premierul Dăncilă a anunţat de aseară că va veni cu soluţii pentru a repara problemele Legii Prună", scrie PSD pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că şi premierul Dăncilă s-a lansat ieri, chiar din Parlamentul European în declaraţii similare. Mai exact, întrebată de jurnalişti la finele conferinţei de presă comune cu Antonio Tajani ce va face în privinţa acestei legi care a avut drept efect un val de infracţionalitate, premierul a răspuns, senin, deşi ştia că modul în care arată acum actul normativ este opera partidului său şi a aliaţilor acestuia, că legea e iniţiată de Guvernul tehnocrat.

"După cum ştiţi această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş şi cred că nu a fost o decizie inspirată la acel moment. Nu pot să vă dau acum un răspuns asupra a ceea ce voi face. Trebuie să mă întorc în ţară în seara aceasta, mâine am să mă întâlnesc cu ministrul Justiţiei pentru a lua o decizie, a vedea efectele aceste legi, implicaţiile pe care le-a avut pentru că decizia noastră să reflecte realitatea în România şi lucruri precum cele care s-au întâmplat să nu mai aibă loc", a declarat Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne