Recensământul mongol descoperă o persoană cu un nume format din 45 de litere

Copil Mongol
Copil Mongol (vinceviaggi.it)

Mongolia este o ţară cu nume şi prenume lungi şi greu de pronunţat pentru orice străin. Dar se pare că nu există unul la fel de greu ca cel al unui om din această ţară al cărui nume are 45 de litere, conform datelor raportate miercuri, 9 august a.c., de către Biroul Naţional de Statistică al Mongoliei.

Instituţia publică a lansat miercuri rezultatele unui studiu care a fost realizat pe numele persoanelor din Mongolia, menţionând că cel mai lung din ţara este Nominchuluunukhaanzayamunkherdeneenkhtuguldur, format din 45 de litere din alfabetul latin (41 în alfabetul chirilic folosit în prezent în limba mongolă). Al doilea cel mai lung are 43 de litere din alfabetul latin şi 39 în alfabetul chirilic Munkhmainbayarpurevsaikhantungalagsukhgombo, a semnalat studiul, care a clasificat, de asemenea, cele mai populare nume în ţară.

În primul rând, în această clasificare se află numele bărbătesc Bat-Erdene, care înseamnă „bijuterie fermă” şi este folosit de mai mult de 15.000 de mongoli, urmat de Khulan (12.033), Otgonbayar (11.521) şi Temuulen (11.484).

În Mongolia este foarte obişnuit să se pună copiilor porecla „Fără nume” (Nergui), în special în cazurile în care unul dintre fraţii mai mari a murit. Tradiţia consideră că punând un nume urât copiilor sunt alungate orice spirite rele.

Conform publicaţiei ABC, dacă se iau în calcul şi numele de familie, unul dintre cele mai lungi nume din istorie i-a aparţinut lui Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff, un american de origine germană care a murit în 1997. Numele său complet (cel expus aici este doar o versiune prescurtată) avea mai mult de 600 de caractere şi cuvinte care începeau cu fiecare dintre diferitele litere ale alfabetului.