Reacţii din USR-PLUS după nominalizarea lui Gîrbovan la Justiţie: Ne întoarcem în epoca luptei cu statul paralel

Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a solicitat, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis să respingă propunerea PSD pentru ministrul Justiţiei, respectiv pe judecătoarea Dana Gîrbovan, care ar urma să o înlocuiască pe Ana Birchall.

"PSD şi-a desemnat astăzi miniştrii cu numerele 72, 73 şi 74. Au ajuns la 74 de miniştri de 3 ani. Dintre cei trei, doamna Gîrbovan, propunerea pentru Justiţie, iese în evidenţă. A fost unul dintre cei mai vocali susţinători ai „reformei” iniţiate de Dragnea şi Iordache în Justiţie, în favoarea penalilor din politică. Numirea doamnei Gîrbovan în Guvern este un semnal extrem de îngrijorător că PSD va relua eforturile de a-şi subordona Justiţia. Îi cer preşedintelui Iohannis să nu accepte această numire şi să folosească toate pârghiile pe care funcţia prezidenţială i le oferă pentru a se asigură că PSD nu va reuşi să-şi subordoneze Justiţia", a transmis Barna.

Din partea PLUS a reacţionat fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu:

"Mafia profundă din PSD se regrupează. Cu Gîrbovan la Justiţie, ne întoarcem în epoca luptei împotriva 'statului paralel' şi a urii nedisimulate. Nici Dragnea, nici Nicolicea, nici Iordache nu şi-au permis să vorbească şi să urască aşa cum urăşte Gîrbovan. Coşmarul acestui popor nu se va termina niciodată dacă PSD nu va fi zdrobit. Zdrobit şi împins la marginea societăţii, precum un infractor cunoscut ce este."