Răzvan Voncu, despre vizita premierului României în RM: Dăncilă face politică exact ca tovarăşa Graceanâi

Viorica Dăncilă este de partea corupţilor şi împotriva justiţiei şi este trasă la răspundere de presa liberă, de la Bruxelles şi până la Chişinău de a da explicaţii privind situaţia justiţiei din România, afirmă Siegfried Mureşan.
Viorica Dăncilă în vizită la Chişinău
Viorica Dăncilă în vizită la Chişinău (facebook.com/guvernul rm)

Guvernul de la Chişinău a fost forţat să schimbe programul vizitei premierului României din cauza unui protest la grădiniţa din satul Bardar, raionul Ialoveni, reconstruită din ajutoare româneşti. Protestatarii au cerut autorităţilor salarii mai mari şi au refuzat să se mai prezinte la serviciu.

Viorica Dăncilă şi premierul moldovean Pavel Filip urmau să viziteze grădiniţa menţionată, dar protestul a schimbat planurile. La conferinţa de presă a celor doi premieri, jurnaliştii TV8 au întrebat-o pe Dăncilă dacă ştia despre protest şi schimbarea de ultim moment, dar Filip nu a lăsat-o să răspundă.

„Nu cred că doamna prim-ministru ştie care este situaţia într-o grădiniţă de la Bardar. Programul a fost elaborat de către noi împreună cu Ambasada României şi a fost coordonată cu partea română”, a declarat Filip, diminuând importanţa incidentului, subliniind în context că „nivelul de salarizare nu este numai problema grădiniţei de la Bardar”.

Cu toate acestea, Viorica Dăncilă a declarat că România va continua să investească în R. Moldova şi a anunţat că la următoarea şedinţă comună a celor două guverne care va avea loc în prima jumătate a acestui an, s-ar putea decide cum vor fi cheltuiţi restul banilor din ajutorul nerambursabil acordat de România.

În context, Răzvan Voncu - citat de adevărul.md - a ţinut să noteze că a o trimite la Chişinău pe Dăncilă cu mesajul că România doreşte să intensifice colaborarea bilaterală înseamnă o cheltuială inutilă, pentru că aşa ceva au văzut deja cei de peste Prut.

”Viorica Dăncilă arată, vorbeşte, se îmbracă şi face politică exact ca tovarăşa Zinaida Graceanâi, fost premier la Chişinău şi actual combatant de frunte la „socialiştii” lui Dodon. Preluând o formulă memorabilă a lui Pleşu, se poate spune că vizita doamnei Dăncilă la Chişinău seamănă cu o tentativă a României de a exporta peste Prut... sarmale”, a punctat Voncu.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a atenţionat că Viorica Dăncilă este de partea corupţilor şi împotriva justiţiei şi este trasă la răspundere peste tot în lume de presa liberă, de la Bruxelles şi până la Chişinău de a da explicaţii privind situaţia justiţiei din România.

”La conferinţa de presă comună de astăzi cu prim-ministrul R.Moldova, Pavel Filip, presa locală a întrebat-o pe Viorica Dăncilă ce mesaj le transmite cetăţenilor R. Moldova, care apreciază ca fiind exemplară activitatea DNA din România, în contextul în care Guvernul PSD - ALDE vrea să o demită chiar pe şefa instituţiei. Guvernul României, în loc să fie un exemplu privind reforma justiţiei pentru Guvernul Republicii Moldova, a ajuns să se facă de râs şi la Chişinău. Numai în Coreea de Nord eşti lăudat pentru ce face acum Guvernul PSD – ALDE”, a concluzionat Mureşan.