Razna complet. Armata rusă va pregăti preoţi ortodocşi să opereze vehicule de luptă

Preoţi ortodocşi ruşi participă la o ceremonie religioasă în faţa Catedralei Sfântul Isaac din St. Petersburg, Rusia.
Preoţi ortodocşi ruşi participă la o ceremonie religioasă în faţa Catedralei Sfântul Isaac din St. Petersburg, Rusia. (Olga Maltseva/AFP/Getty Images)

Armata rusă intenţionează să pregătească preoţi ai Bisericii Ortodoxe să conducă vehicule de luptă şi să opereze echipamente militare pentru comunicaţii cu scopul de a-i pregăti pentru situaţii de urgenţă în luptă.

Aproximativ 30 de preoţi încorporaţi în Trupele Aeropurtate se vor urca săptămâna viitoare la bordul vehiculelor de luptă BMD-4M, a declarat joi un oficial al bisericii din Omsk, citat de agenţia de ştiri TASS.

“Preoţii aflaţi în misiuni împreună cu trupele aeropurtate în ‘locuri fierbinţi’ sunt deseori forţaţi să evacueze soldaţi răniţi de pe câmpul de luptă în transportoare blindate de personal”, a afirmat un purtător de cuvânt al diocezei de Omsk, explicând scopul pregătirii militare la care vor fi supuşi preoţii.

“Este bine dacă un preot a fost soldat şi ştie ce să facă pe baza experienţei sale. Dar dacă nu ştie?”, a fost citat oficialul afirmând.

Potrivit oficialului, preoţilor li se va interzice să se pregătească cu arme şi vor învăţa doar să opereze vehicule de luptă şi echipamente de comunicare. Instructajul va avea loc săptămâna viitoare la un centru de pregătire militară situat în apropierea oraşului siberian Omsk, potrivit TASS.

“Dacă singura speranţă pentru salvarea celor răniţi stă pe umerii unui preot înregimentat dar neînarmat, care nu ştie să opereze un vehicul de luptă sau să iniţieze comunicaţii?”, a adăugat oficialul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe