Răzmeriţă în PSD? Grindeanu cere CCR să respingă ca inadmisibilă excepţia Bombonicăi Dragnea privind abuzul în serviciu

Premierul României arată în punctele de vedere trimise de Guvern Curţii Constituţionale că excepţia de neconstituţionalitate a articolului privind abuzul în serviciu ridicată de fosta soţie a lui Liviu Dragnea este inadmisibilă.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Grindeanu cere Curţii Constituţionale să respingă ca inadmisibilă excepţia ridicată de Bombonica Dragnea, fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, privind lipsa pragului valoric pentru incriminarea infracţiunii de abuz în serviciu, relatează Adevărul.

CCR a fixat ca termen de judecată a excepţiei de neconstituţionalitate ridicată de Bombonica Dragnea, data de 6 iunie 2017, au explicat surse judiciare pentru Adevărul. Potrivit procedurii, mai multe instituţii trebuie să trimită puncte de vedere atunci când sunt discutate excepţii: Guvernul României, Avocatul Poporului, preşedinţii Senatului şi al Camerei Deputaţilor. În punctul de vedere al Guvernului, Grindeanu arată că excepţia de neconstituţionalitate a articolului privind abuzul în serviciu, articolul 297 Cod Penal, este inadmisibilă.

Sursele citate de Adevărul au explicat că în punctul de vedere al Guvernului trimis la CCR, în cazul celei de-a doua excepţii, privind articolul 13.2, din Legea 78/2000 privind combaterea infracţiunilor de corupţie, se cere respingerea acesteia ca neîntemeiată.

Reamintim că miza excepţiei ridicate de Bombonica Prodana (fostă Dragnea) este pragul valoric. Prejudiciul în acest dosar în care Bombonica este judecată pentru abuz în serviciu, iar fostul ei soţ pentru instigare la abuz în serviciu a fost estimat de procurori la 108.000 de lei. Dacă pragul abuzului în serviciu ar fi stabilit la 200.000 de lei de exemplu, cum era în celebra OUG 13, infracţiunea care i se atribuie Bombonicăi n-ar mai fi calificată ca atare.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne