Războiul Toader-Lazăr. Procurorul General răspunde la acuzaţiile ministrului Justiţiei

Cele trei procuroare venite în inspecţie la Parchetul General erau 7 iar angajate la PG au fost două, nu trei, şi asta ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, transmite Lazăr, acuzat de Toader că şi-a cumpărat practic cu funcţii evaluarea favorabilă a CSM.
Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

Procurorul General, Augustin Lazăr, îi răspunde lui Tudorel Toader, după ce acesta l-a acuzat că a răsplătit cu funcţii oamenii care l-au ajutat în carieră. Mai exact, ministrul Justiţiei a susţinut joi seara, într-o intervenţie la Antena 3, că Lazăr şi-a luat consilier personal un procuror care ar fi făcut parte din comisia de interviu pentru funcţia de procuror general şi că le-a adus la Parchetul General pe cele trei procuroare care au făcut un control la Ministerul Public, control finalizat cu un raport favorabil.

Potrivit Parchetului, echipa de control de la IJ a fost formată din 7 inspectori, nu din 3, cum a susţinut Tudorel Toader, iar secţia de procurori de la CSM a aprobat în unanimitate raportul Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că "activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă".

Lazăr mai susţine că, într-adevăr, 2 procuroare din echipa de 7 au fost angajate la Parchetul General, însă acest lucru s-a produs ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire.

Redăm integral comunicatul Parchetului General:

"Biroul de informare şi relaţii publice, raportat la susţinerile ministrului justiţiei privind desfăşurarea activităţii la P.Î.C.C.J. de către trei doamne procuror care au efectuat anterior, în calitate de inspectori judiciari, un control al activităţii P.Î.C.C.J., este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 4 - 29 septembrie 2017, Inspecţia Judiciară a efectuat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un control privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor ce decurg din legi şi regulamente, precum şi respectarea normelor procedurale şi regulamentare de către procurorii şi personalul auxiliar de specialitate.

Echipa de control a fost formată dintr-un număr de 7 inspectori.

Prin Hotărârea nr. 716 din 21 noiembrie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, la lucrările căreia participă cu drept de vot şi ministrul justiţiei, cu unanimitate, a aprobat raportul Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că "activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă".

Din echipa de inspectori, ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror şi-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secţiei pentru procurori într-o funcţie de conducere iar, cea de a doua, la data afirmaţiilor ministrului justiţiei, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J."

"La un moment dat a făcut Inspecţia Judiciară verificări la Parchetul General - trei doamne procuror. S-a terminat inspecţia, mă rog, raportul a fost majoritar favorabil, s-a terminat. Pe cine a luat Lazăr la Parchetul General? Exact pe acele doamne care au fost în control", a susţinut joi seara ministrul Justiţiei, la Antena 3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne