Războiul tăcut din culise: diplomat rus senior găsit mort în Atena

(photos.com)

Poliţia Greciei a început o investigaţie după ce cadavrul unui şef de departament consular diplomat rus senior a fost găsit într-un apartament în capitala elenă.

Conform portalului Protothema, luni a fost găsit cadavrul consulului rus Andrei Malanin. Acesta a fost găsit pe jos în baie de către unul dintre membrii personalului Ambasadei Ruse.

Poliţia a declarat la prima vedere că moartea a survenit din cauze naturale, însă autorităţile aşteaptă raportul medico legal. Aparent nu există nicio dovadă de spargere şi nici urme de violenţă pe corpul diplomatului.

Malanin a întârziat la servici luni dimineaţa şi nu a răspuns la apelurile telefonice ale colegilor, ceea ce i-a făcut pe aceştia să anunţe poliţia. Uşa apartamentului său a fost găsită încuiata cu cheia pe dinăuntru.

Moartea diplomatului survine într-un context extrem de tulbure.

În vară, un şofer al lui Vladimir Putin a fost omorât după ce o maşină a intrat frontal cu viteză pe contrasens.

Acum trei săptămâni, un ambasador rus la Ankara a fost omorât în timp ce ţinea o cuvântare la o expoziţie de fotografie.

Asasinul a fost identificat ca fiind Mevlut Mert Altintas, 22 de ani, care servea în forţele anti-revoltă ale Turciei de tre ani. Altintas a fost neutralizat de poliţia turcă după ce l-a împuşcat pe diplomat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe