Războiul tăcut de la Washington continuă. FBI percheziţionează biroul avocatului personal al preşedintelui SUA (video)

Michael Cohen, avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump
Michael Cohen, avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump (Getty Images)

FBI a efectuat o percheziţie la biroul avocatului personal al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, confiscând documente ce conţin “comunicări confidenţiale” cu clienţii săi.

Cohen se află în centrul unei controverse privind efectuarea unei plăţi actriţei de filme porno Stormy Daniels, care aparent a avut o relaţie sexuală cu Trump şi ar fi fost plătită cu puţin timp înaintea alegerilor din 2016 pentru a nu dezvălui acest lucru.

Avocatul lui Cohen, Stephen Ryan, a confirmat într-o declaraţie că luni a avut loc un raid la biroul clientului său.

“Astăzi, Procuratura districtului sudic din New York a executat o serie de mandate de percheziţie şi a confiscat documente ce conţin comunicări confidenţiale între Michael Cohen şi clienţii săi”, a precizat Ryan.

“Am fost informat de procurorii federali că acţiunea din New York este, parţial, o recomandare făcută de biroul procurorului special Robert Mueller”, a afirmat Ryan despre descinderea agenţilor FBI, care a fost publicată iniţial de New York Times.

Mueller investighează presupusul amestec al ruşilor în alegerile prezidenţiale americane din 2016. Rusia a negat acuzaţiile, iar Trump şi Casa Albă au negat în repetate rânduri orice colaborare între campania preşedintelui şi Moscova.

În declaraţia sa, Ryan a afirmat că decizia biroului procurorului din New York de a desfăşura investigaţia prin utilizarea unor astfel de mandate a fost “complet nepotrivită şi inutilă”, deoarece Cohen “a cooperat în întregime cu toate entităţile guvernamentale, a furnizat Congresului mii de documente neconfidenţiale şi a depus mărturii sub jurământ”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe