Războiul sirian: Rusia atacă poziţii ISIS cu bombardiere de rază lungă şi rachete Kalibr

Bombardier rusesc Su-35 aterizează la baza militara Hmeimim din provincia siriană Latakia.
Bombardier rusesc Su-35 aterizează la baza militara Hmeimim din provincia siriană Latakia. (Vasili Maximov/AFP/Getty Images)

Şase rachete de croazieră Kalibr au fost lansate de forţele militare ruseşti asupra teroriştilor ISIS din regiunea siriană Abu Kemal.

Bombardiere ruseşti de rază lungă Tu-22 şi submarinul Kolpino din clasa Varşavianka au lansat vineri un atac masiv asupra grupului jihadist Statul Islamic (cunoscut şi sub numele de ISIS sau Daesh) în regiunea siriană Abu Kemal, a declarat ieri un reprezentant oficial al Ministrului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov.

Conform lui Konaşenkov, submarinul Kolpino a lansat şase rachete de croazieră Kalibr dintr-o poziţie subacvatică din Marea Mediterană către o ţintă aflată la 650 km distanţă. În plus, avioane de luptă Su-24 şi Su-34 au fost de asemenea implicate în atac sub acoperirea oferită de mai multe avioane Su-30SM, Su-35 şi MiG-29.

În ultimele patru zile, au avut loc aproximativ 18 lovituri aeriene şi au fost lansate nouă rachete de croazieră de pe mare, a precizat Konaşenkov.

Atacul de vineri asupra poziţiilor ISIS din oraşul Abu Kemal, din provincia Deir ez-Zor, a fost cel de-al doilea atac consecutiv în tot atâtea zile.

Autorităţile ruse au precizat că peste 90% din teritoriul sirian a fost deja curăţat de terorişti şi, conform ministrului rus al apărării Serghei Şoigu, campania militară a Rusiei în Siria va fi finalizată în curând.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe