Războiul referendumurilor. Iohannis: PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă

La scurt timp după ce preşedintele Iohannis a anunţat referendum pe tema amnistiei şi graţierii, a ieşit şi Liviu Dragnea la TV pentru a arăta că PSD nu se lasă mai prejos: va organiza două referendumuri în primăvară. "PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă", a reacţionat şeful statului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

PSD şi liderul său Liviu Dragnea s-au comportat "ca la grădiniţă" în chestiunea declanşării referendumului pe tema amnistiei şi graţierii, a declarat marţi, la Strasbourg, preşedintele Klaus Iohannis, informează Agerpres.

"PSD şi Dragnea s-au comportat ca la grădiniţă: 'Vin cu tata, vin şi eu cu tata, am eu un unchi şi vin şi eu cu un unchi mai tare'", a precizat Iohannis, după ce, cu o zi în urmă, şeful social-democraţilor a anunţat că intenţionează să organizeze, în primăvară, referendumuri pe tema familiei tradiţionale şi a eliminării imunităţii, inclusiv pentru preşedintele ţării.

Şeful statului susţine că cei din PSD se gândesc la suspendarea sa din funcţie de când s-a instalat la Palatul Cotroceni, dar că nu crede în declanşarea acestei proceduri.

În acelaşi timp, Iohannis a afirmat că nu are informaţii că graţierea şi amnistia vor fi promovate în zilele următoare prin OUG, adăugând şi că în prezent "cercul de decidenţi în PSD s-a restrâns foarte mult şi tinde spre unu".

Preşedintele a apreciat şi că premierul Sorin Grindeanu este un om care înţelege politica şi cu care se poate discuta. Înainte de a prezida şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, şeful statului a avut o întrevedere cu premierul Grindeanu, pe care l-a întrebat dacă nu ar fi politicos să-l invite la această reuniune dacă tot a venit la Executiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne