Războiul pentru Primăria Capitalei. Firea se spală pe mâini de responsabilitatea deschiderii de grădiniţe şi creşe

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Acuzată de Nicuşor Dan că nu a construit nici măcar una dintre cele 20 de grădiniţe cu program prelungit şi creşele pe care le promitea acum 4 ani în campania electorală, primarul Capitalei Gabriela Firea se spală pe mâini de orice responsabilitate şi transmite că educaţia este o competenţă a primarilor de sectoare.

Mai mult, Firea ţine să menţioneze că inclusiv azi a deschis creşe şi grădiniţe.

”Cu grija pentru sănătatea copiilor, am mai deschis şi azi creşe şi grădiniţe sociale, unele dintre ele inaugurate chiar de echipa noastră, în ultimii 4 ani. Pe perioada verii, copiii vor fi supravegheaţi şi educaţi, cât sunt părinţii la serviciu.

Îi felicit pe toţi primarii de sectoare pentru strădania de a creşte numărul de locuri în creşe şi grădiniţe, în ultimii ani. S-au făcut eforturi susţinute, în ciuda bugetelor mici.

Prin lege, aşa cum sănătatea din oraş este o sarcină a primarului general, educaţia este o competenţă a primarilor de sectoare.

Primăria Capitalei, prin Direcţia de asistenţa socială, se ocupă doar de creşterea numărului de locuri în creşele şi grădiniţele sociale, adică dedicate familiilor cu venituri foarte mici.

Noi venim în completarea eforturilor primăriilor de sector care au, legal, această responsabilitate.

Şi în această vară lucrăm intens pentru deschiderea a 3 creşe şi grădiniţe sociale, în sectoarele 2,5 şi 6.

Fac aceste precizări pentru că, fără să cunoască legea, deşi vrea să devină primar general, un candidat m-a acuzat că nu am deschis nicio grădiniţă nouă, în ultimii 4 ani.

Fals! Aceste atribuţii sunt la sectoare, dar şi eu, în completare, am deschis creşe şi grădiniţe sociale.

Este ca şi cum ar fi acuzat primarul general de starea curăţeniei în oraş, cata vreme, prin lege, serviciul de salubritate este delegat către cele 6 primarii de sector, conform legii”, scrie Gabriela Firea, pe Facebook.

Postarea edilului Capitalei vine în condiţiile în care Nicuşor Dan a atras atenţia, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că situaţia grădiniţelor şi creşelor din Bucureşti este "jalnică", deficitul de locuri din grădiniţe fiind, de exemplu, de 25%.

„În urmă cu patru ani, în campania electorală, candidatul PSD Firea promitea 20 de grădiniţe cu program prelungit. Promitea, de asemenea, creşe, dar nu spunea câte. Rezultatul este zero. În patru ani de mandat nu s-a construit nicio grădiniţă. Vorbim de un eşec al unui partid care se pretinde de stânga, preocupat de domeniul social, un eşec sever în ceea ce priveşte educaţia. Azi primarul general ne spune că nici nu avea în atribuţii aşa ceva. (...) Media copiilor într-o grupă este de 25, deşi legea prevede ca într-o grupă să fie maximum 20 de copii”, a declarat candidatul la Primăria Capitalei, citat de Europa Liberă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne