Războiul pe voturi. Tăriceanu se erijează în apărător al celor ce nu vor să renunţe la drepturi şi libertăţi

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, partid cotat sub pragul electoral în sondaje, acuză Guvernul de măsuri anti-democratice şi se erijează în apărător al celor care nu vor să renunţe la "drepturile şi libertăţile lor în numele unei siguranţe naţionale."

Tăriceanu mai susţine, într-o postare pe Facebook, că Guvernul a acaparat aproape toate pârghiile puterii şi Preşedintele conduce România într-un mod autoritar iar marii majorităţi a oamenilor le place. Mai mult, liderul ALDE vorbeşte despre "un război gălăgios simulat, cu un inamic invizibil" şi se "poziţionează" în tabăra celor care nu sunt de acord cu îngrădirea libertăţii de mişcare în numele siguranţei sanitare.

Redăm postare lui Tăriceanu:

"CÂT DE DIFERITĂ VA FI VIAŢA NOASTRĂ DUPĂ CORONAVIRUS?

În fiecare zi auzim că viaţa noastră după trecerea epidemiei va fi total diferită. Nimeni însă nu poate să ne spună cum va arăta ea. Din ce vedem până acum, nu va fi una mai bună. Unele modificări le vedem pentru că sunt brutale, dramatice. Altele nu le sesizăm pentru că sunt mult mai subtile.

Nu este un secret pentru nimeni că o criză majoră este văzută de guverne ca o minunată oportunitate de a mai pune şaua pe cei guvernaţi, de a le mai muşca din drepturi şi libertăţi sub motivaţia, absolut perfectă, că e spre binele şi sănătatea lor.

Uitaţi-vă la ce trăim în România. În spatele unui război gălăgios simulat, cu un inamic invizibil, guvernul a acaparat aproape toate pârghiile puterii şi Preşedintele conduce România într-un mod autoritar. Şi oamenilor le place! Trag concluzia din sondajul în care 80% dintre români sunt gata să renunţe la drepturile şi libertăţile lor în numele unui siguranţe medicale. E trist să fac din nou parte dintr-o minoritate.

Mă îngrijorează extrem de multe lucruri. De la totala disponibilitate a guvernului de a lua măsuri restrictive şi punitive până la totala lui lipsă de apetit pentru a dezgheţa economia. De la disponibilitatea noastră de a privi hipnotizaţi în gura unor guvernanţi care nu spun nimic până la apetitul mass media de a întreţine frica exagerată pentru o situaţie care nu este atât de gravă pe cât o prezintă ei.

Mă îngrijorează că autorităţile noastre s-au concentrat aproape exclusiv pe măsuri antidemocratice şi nimic pro-libertate.

Îngrădirea libertăţii de mişcare a fost poate cel mai mare sacrificiu postdecembrist pe care l-am făcut. La fel cel cu interzicerea întâlnirilor de orice fel, de la nunţi şi înmormântări până la mitinguri politice.

Păstrarea măsurii de a limita grupurile la maximum trei persoane pune la adăpost orice guvern care vrea să-şi perpetueze puterea politică. Dacă la acestea adăugăm confiscarea totală a comunicării publice ne dăm seama în ce fel de fundătură a democraţiei suntem pe cale de a ajunge.

Şi toate astea făcute de un partid care împlineşte peste doar o zi 145 de ani de la constituire. Un partid ai cărui lideri au înfundat închisorile comuniste tocmai ca să nu intrăm într-o groapă a democraţiei.

Deci cât de diferită va fi viaţa noastră după? Atât cât vom permite noi să fie! Noi, cei 20%!".