Războiul din Siria: Geniştii ruşi construiesc un pod peste Eufrat

Ministrul rus al Apărării a publicat imagini care arată cum forţele militare ale Rusiei construiesc un pod peste râul Eufrat, în apropierea provinciei estice siriene Deir al-Zour.
Soldaţi ruşi patrulează în orasul antic sirian Palmyra în 2016.
Soldaţi ruşi patrulează în orasul antic sirian Palmyra în 2016. (Vasili Maximov/AFP/Getty Images)

“Un pod a fost construit în mai puţin de două zile, în ciuda bombardamentelor constante”, a declarat marţi Vladimir Burovţev, şeful departamentului de servicii pentru drumuri în Ministerul rus al Apărării.

“Au fost utilizate drone. În timpul lucrărilor, asupra noastră au fost aruncate materiale explozibile şi grenade. Totuşi, nu am înregistrat pierderi – răniţi sau ucişi. Lucrarea a fost finalizată la timp”, a adăugat el.

Burovţev a mai precizat că podul are o lungime de aproximativ 210 metri şi poate fi utilizat pentru livrarea de ajutoare umanitare şi evacuarea răniţilor. De asemenea, podul poate susţine vehicule grele precum tancuri şi transportoare blindate de trupe.

Grupul jihadist Statul Islamic a ocupat mari zone în provincia Deir al-Zour, inclusiv câmpurile sale petroliere, la mijlocul anului 2014, în condiţiile în care a ocupat mari teritorii în Siria şi Irak.

La începutul anului 2015, jihadiştii controlau deja unele zone ale oraşului Deir al-Zour şi au asediat celelalte teritorii necontrolate de ei, aflate sub controlul guvernului preşedintelui Bashar al-Assad. Se estimează că aproximativ 100.000 de persoane se află în zonele controlate de guvern în acest oraş.

Aşa-zisul Observator Sirian pentru Drepturile Omului estimează că peste 10.000 de persoane ar putea trăi în zonele ocupate de Statul Islamic în oraşul Deir al-Zour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe