Războiul din Siria: Geniştii ruşi construiesc un pod peste Eufrat

Ministrul rus al Apărării a publicat imagini care arată cum forţele militare ale Rusiei construiesc un pod peste râul Eufrat, în apropierea provinciei estice siriene Deir al-Zour.
Soldaţi ruşi patrulează în orasul antic sirian Palmyra în 2016.
Soldaţi ruşi patrulează în orasul antic sirian Palmyra în 2016. (Vasili Maximov/AFP/Getty Images)

“Un pod a fost construit în mai puţin de două zile, în ciuda bombardamentelor constante”, a declarat marţi Vladimir Burovţev, şeful departamentului de servicii pentru drumuri în Ministerul rus al Apărării.

“Au fost utilizate drone. În timpul lucrărilor, asupra noastră au fost aruncate materiale explozibile şi grenade. Totuşi, nu am înregistrat pierderi – răniţi sau ucişi. Lucrarea a fost finalizată la timp”, a adăugat el.

Burovţev a mai precizat că podul are o lungime de aproximativ 210 metri şi poate fi utilizat pentru livrarea de ajutoare umanitare şi evacuarea răniţilor. De asemenea, podul poate susţine vehicule grele precum tancuri şi transportoare blindate de trupe.

Grupul jihadist Statul Islamic a ocupat mari zone în provincia Deir al-Zour, inclusiv câmpurile sale petroliere, la mijlocul anului 2014, în condiţiile în care a ocupat mari teritorii în Siria şi Irak.

La începutul anului 2015, jihadiştii controlau deja unele zone ale oraşului Deir al-Zour şi au asediat celelalte teritorii necontrolate de ei, aflate sub controlul guvernului preşedintelui Bashar al-Assad. Se estimează că aproximativ 100.000 de persoane se află în zonele controlate de guvern în acest oraş.

Aşa-zisul Observator Sirian pentru Drepturile Omului estimează că peste 10.000 de persoane ar putea trăi în zonele ocupate de Statul Islamic în oraşul Deir al-Zour.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe