Război în PMB: "Gabriela Firea, gata cu minciunile! CU MANDATUL PE MASĂ"

În timp ce Gabriela Firea neagă faptul că în PMB angajările s-ar fi făcut altfel decât pe competenţă, liberalul Ciprian Ciucu o acuză că a umplut atât Primăria cât şi firmele din subordinea acesteia de apropiaţi. Liberalul cere un "arbitraj", urmând ca, dacă el are dreptate, Firea să-şi depună mandatul.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, neagă faptul că şi-a selectat consilierii sau ar fi făcut angajări în instituţii din subordinea municipalităţii pe pile, mai exact că ar fi angajat oameni pe motiv că aceştia au lucrat pentru soţul său, Florentin Pandele. "Sunt oameni capabili", a susţinut edilul, spre indignarea consilierului PNL Ciprian Ciucu, care îi cere acesteia să-şi pună mandatul pe masă.

„Toate angajările, atât în aparatul de lucru al primarului general, cât şi în instituţiile subordonate – şi avem peste 40.000 de angajaţi - se fac respectând litera şi spiritul legislaţiei în vigoare şi niciodată nu se face rabat”, a declarat Firea, citată de Digi24.ro.

„Faptul că primarul general are dreptul, potrivit legislaţiei în vigoare, să aibă 10-12 consilieri personali, pe care îi angajează pe proprie răspundere, iar unii dintre ei au lucrat în anii trecuţi la primăria din Voluntari şi au foarte multă experienţă şi au transformat oraşul Voluntari dintr-un oraş plin de noroi până la genunchi într-un oraş modern, în care există şi asfalt, şi canalizare, şi şcoli moderne, şi spital – s-a construit un spital când Guvernul PDL închidea spitalele – este de bun augur şi cred că mă ajută să-mi desfăşor activitatea, având în vedere faptul că eu am fost jurnalist în domeniul economic, senator, dar încerc să recuperez cât mai mult faptul că sunt începătoare în domeniul administraţiei”, a adăugat primarul general.

"Gabriela Firea, gata cu minciunile! CU MANDATUL PE MASĂ", îi transmite primarului, în replică, liberalul Ciprian Ciucu, membru în Consiliul General al Primăriei Capitalei, acuzând-o pe Firea că a populat atât Primăria Capitalei cât şi cele 22 de firme din subordinea PMB cu sute de apropiaţi ai ei.

"Nu m-am referit la Cabinetul Primarului, m-am referit la instituţia numită Primăria Capitalei, la instituţiile din subordine, şi la cele 22 de firme pe care le-aţi înfiinţat degeaba! Pe toate le-aţi populat cu sute de oameni apropiaţi dvs., aduşi în special de la:

(1) PSD Ilfov, unde sunteţi preşedinte,

(2) Primăria Voluntari şi firmele din subordinea acesteia;

(3) Primăria Sectorului 3 şi instituţiile şi firmele din subordinea acesteia;

(4) Judeţul Constanţa (prietenii ştiu de ce)", scrie Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a se demonstra cine are dreptate, liberalul propune ca toate angajările făcute să fie investigate urmând ca, dacă el a avut dreptate, Firea să îşi dea demisia.

"Pentru că reputaţia este importantă, pentru că unul dintre noi doi minte, pentru că nu putem avea amândoi dreptate, vă propun să facem o comisie care să investigheze toate angajările făcute prin transfer şi apoi prin “concursuri” de care nu prea ştia nimeni. Şi, dacă apar aberaţii statistice, în sensul că majoritatea covârşitoare a angajărilor provin de unde spun eu, VĂ DAŢI DEMISIA DE ONOARE! Dacă nu apar aberaţii statistice mi-o dau eu, şi, plusez, nu mă veţi mai auzi pomenindu-vă numele vreodată!

O astfel de comisie ar trebui să fie independentă, formată din:

► reprezentaţi ai tuturor grupurilor politice din CGMB;

► reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici;

► reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate;

► şi personalităţi cu reputaţie nepătată din societatea civilă!

P.S. Nici acum nu am primit informaţiile cerute cu mai bine de un an în urmă cu privirile la angajările prin transfer, pe salarii imense, ale oamenilor care proveneau de la Green City, Voluntari.

P.S. Şi tăcearea va fi un răspuns", concluzionează Ciucu.