Război în justiţie. Danileţ, cu tunul pe Gîrbovan: Să dezvăluie câţi membri are UNJR. Sunt maxim 3 activi

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România - organizaţie implicată activ în modificările care vizează legile Justiţiei - nu are mai mult de trei membri activi, susţine fostul membru CSM Cristi Danileţ.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Judecătorul Cristi Danileţ, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, nu pare deloc încântat de modul în care şefa Uniunii Naţionale Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, înţelege să "consilieze" Parlamentul în privinţa legilor Justiţiei.

"Am văzut intenţia doamnei Gârbovan ca nu ştiu ce protocoale să fie făcute publice (cele consemnate de Consiliul Suprem de Apărare al Ţării sau de serviciile de informaţii care au legătură cu justiţia - n.r.). Eu sunt judecător de penal şi în numele şi pentru mine nu a fost încheiat niciun protocol. Pot să asigur de asta pe oricine. Dar dacă tot suntem la capitolul dezvăluirea informaţiilor secrete: îi cer public doamnei Gârbovan să dezvăluie public numărul şi lista cu membrii UNJR care pretinde că sunt judecători, precum şi data ultimei adunări generale pe care a ţinut-o şi prin care a fost mandatată să meargă la Parlament în numele acestor membri. S-ar putea ca publicul să aibă o mare surpriză! Eu spun că azi această asociaţie nu are mai mult de trei membri activi şi că niciunul nu a mandatat-o pe doamna Gârbovan să consilieze Parlamentul cum să modifice legile justiţiei", a scris Cristi Danileţ, în contextul în care colaborarea dintre UNJR şi majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia Iordache pare să meargă ca unsă în privinţa multor amendamente.

"Ceea ce practică doamna respectivă, participare activă la destabilizarea sistemului judiciar, nu are nici o consecinţă disciplinară din partea forurilor responsabile? Ciudat", a remarcat un internaut.

"Asta mă întrebam şi eu zilele trecute", i-a replicat Danileţ.

Întrebat dacă asociaţia aceasta nu este înregistrată nicăieri, judecătorul a explicat că este înregistrată, "căci sunt unul dintre artizanii ei, doar că nu mai are membri".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne