Rareş Bogdan şi Gorghiu, replici acide: Măcar un duş rece pentru un şef de partid instalat de un infractor

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Liberalii au reacţionat dur, vineri, după "scrisoarea deschisă" postată pe Facebook de preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, în ultima zi de campanie pentru prezidenţiale. Mai exact, candidatul roşu la Cotroceni - care în epistola respectivă l-a atacat din nou pe rivalul său Klaus Iohannis - a primit o serie de replici acide de la Alina Gorghiu şi Rareş Bogdan.

"Am auzit că ne caută echipa de campanie a doamnei VVD. Iar cu dezbaterea… Nu mai bine ar ieşi cei de la PSD puţin pe stradă, să mai simtă ce gândesc oamenii? Preşedintele României se află la Bacău, la o dezbatere deschisă cu cetăţenii. Pentru că asta e democraţia! Deci nu cred că se supără cineva că nu va da curs invitaţiei de a se întâlni cu dumneavoastră la Parlament. Şi să vă spun eu ce este 'DE NEACCEPTAT'. Frica PSD de a se întâlni cu electoratul, de a cere direct cetăţenilor să meargă la vot!", a transmis senatoarea Alina Gorghiu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a remarcat că şefa PSD "iar se face că vrea să participe la o dezbatere cu preşedintele Românei".

"Se face în timp ce stă între patru pereţi, pentru că pe stradă este huiduită şi apostrofată. Îi comunic faptul că domnul Preşedinte Klaus Iohannis dezbate cu oamenii, în stradă, în săli, răspunde la întrebări, aduce argumente... Şi au fost multe întrebări zilele astea, la Baia Mare, Bistriţa, Ploieşti, Galaţi, azi suntem la Bacău - tot atâtea locuri unde şeful statului a discutat/discută cu cetăţenii. Dar o face sincer, fără minciuni, fără a amăgi oamenii. Ca un om serios, cu conştiinţă. Domnul Iohannis a fost la Zagreb, la summitul liderilor PPE, alături de Angela Merkel, Ursula von der Leyen şi Donald Tusk, premierul Greciei, Kiriakos Mitsotakis şi fostul şi viitorul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, să dau numai nişte exemple. Adică lideri, doamnă Dăncilă, viziuni, argumente, proiecte, progres. Vă sunt cunoscuţi termenii aceştia? Doamna Dăncilă, cred că staţi închisă în birou şi visaţi cai verzi pe pereţi, iar din când în când intră câte-un sfetnic şi vă spune 'ieşiţi, doamnă, de sub masă, că nu vine nimeni să vă reproşeze minciunile pe care le-aţi spus, vă păzim noi!'. Mai ales după desecretizarea Raportului 10 august...", a declarat Rareş Bogdan.

Potrivit liberalului, "manipulările PSD, de cea mai joasă speţă, ies la iveală".

"Ieşiţi, doamnă, dintre cei 4 pereţi, mergeţi în stradă şi vorbiţi cu oamenii, dezbateţi cu ei, vedeţi ce vă spun! Măcar un duş rece, din când în când, un şef de partid, chiar şi aşa, instalat de un infractor, trebuie să facă, să se trezească! Aveţi curaj să daţi ochii cu România normală, cea pe care aţi umilit-o, aţi minţit-o, aţi luat-o de neroadă, aţi bătut-o pe 10 august, aţi gazat-o? Aveţi curaj să le spuneţi românilor de ce aţi ajuns pe primele pagini ale ziarelor de pe glob? Aveţi curaj să le explicaţi oamenilor de ce aţi angajat numai copii, nepoţi, amante, iar pe cei competenţi i-aţi invitat să plece la mii de kilometri, cu lacrimi în gât? Aveţi curaj să le spuneţi părinţilor lor de ce au plecat copiii lor din ţară? Aveţi curaj să le spuneţi românilor de ce aţi legiferat exclusiv pentru un grup infracţional? Aveţi curaj să le spuneţi cum aţi făcut averi de faraoni în timp ce electoratul vostru sărăcea? În stradă, printre oameni, acolo e dezbaterea! Haideţi, pi R pătrat pe stradă!", a precizat Rareş Bogdan.

Scrisoarea Vioricăi Dăncilă

Dragi români,
Dragi jurnalişti,
Dragi formatori de opinie,

Indiferent de opţiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteţi de acord cu toţii că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este DE NEACCEPTAT. Nimeni, dar absolut nimeni, nu şi-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală.

Nimeni nu a înţeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis. Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreţ şi lipsă de reacţie la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis?

Eu, până în ultima clipă, voi insista şi voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer şi o merită!

Aşa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire.

PS: Chiar şi în ultima zi de campanie, domnul Iohannis le spune românilor, la fel de obsesiv şi stupid, că au de ales între dumnealui şi PSD. Nu, domnule preşedinte! Românii au de ales între un om care fuge de întrebări şi unul care, în ultimele zile, a răspuns câtorva sute de întrebări venite de la toţi jurnaliştii, fără menajamente, fără repetiţii, fără regie!


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne