Rareş Bogdan, ieşire dură după ce Olguţa Vasilescu l-a numit "retardat" pe protestatarul Marian "Ceauşescu"

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Liderul PNL Rareş Bogdan a avut, joi, o reacţie dură după comentariile făcute de Lia Olguţa Vasilescu la adresa protestatarului Marian Moroşanu, în care social-democrata îl numea „retardat” pe acesta din urmă.

„Poftim??? Câtă mizerie poate încăpea într-o persoană!! Până când va rămâne ticăloşia nesancţionată?? Atâta vreme cât o ignorantă, o profitoare, o persoană care face din xenofobie un titlu de glorie, atâta timp cât o duduie cu un trecut politic sulfuros îndrăzneşte să jignească un luptător pentru dreptate, pentru adevăr, şi este susţinută politic, cu PSD nu mai este nimic de făcut”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Europarlamentarul adaugă că „PSD va dispărea, ca feudalismul pe care îl promovează”.

„Vă daţi seama că această persoană, pe care îmi este greu să nu o calific aşa cum merită, a fost şefa de campanie a candidatului PSD? Oameni buni, am văzut multe, am suportat multe, pe multe m-am făcut că nu le aud, că nu le văd, pentru a nu-mi ieşi din fire. Dar acest personaj este de o toxicitate fără seamăn!”, afirmă fostul jurnalist despre Olguţa Vasilescu, adăugând că „decenţa mă împiedică să spun tot ce aş spune... să nu fim ipocriţi, toţi ne cenzurăm uneori”.

„Însă Marian, care a rămas unul dintre cei mai curaţi oameni pe care-i cunosc, nu merită să fie jignit! El este unul dintre cei mai curajoşi români care au ieşit în stradă în decembrie 1989! Este primul care a intrat în Comitetul Central al PCR, luând cu asalt porţile, cu pieptul gol! A fost arestat şi a intrat în greva foamei, la Jilava. A fost acuzat de subminarea economiei naţionale pentru că rezistă restauraţiei comunismului la câteva clipe după ce căzuse Ceauşescu. Pe mandatul lui de arestare scria ‘a nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social’. I-au schimbat încadrarea în „pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică”. Şi a continuat să lupte. A fost în Piaţa Universităţii, a fost bătut de mineri atât de crunt încât a rămas cu un defect de vorbire. Luptă şi azi. Da, este radical. Dar radicalismul lui ne ajută să nu dormim, căci ştiţi unde duce somnul naţiunii! Dragul meu Marian, acolo unde te scuipă duduia asta te sărută toţi cei care cred în dreptate!”, a conchis liderul PNL pe Facebook.

Mesajul lui Bogdan Rareş vine după ce Olguţa Vasilescu a distribuit un articol despre întâlnirea-surpriză dintre Raed Arafat şi Marian Moroşanu pe aeroport la Bruxelles.

„Când PNL trimite retarzii să îi rezolve treaba murdară...”, a fost comentariul făcut de şefa PSD Craiova.

Merită menţionat că Marian Moroşanu -zis şi Ceauşescu - a rămas cu un defect de vorbire din iunie 1990 când a fost bătut la mineriadă.

Redăm dialogul dintre Moroşanu şi Raed Arafat:

Marian Moroşanu: Domnul Arafat, ce faceţi? Aşteptăm demisia, da?

Raed Arafat: Dacă mai continuaţi chem Poliţia şi nu mai urcaţi în avion.

Marian Moroşanu: Nu mai urc în avion? Aoleu! Demisia, asta vreau, sincer! Atâta tot. Nu e greu. Să vă daţi demisia domnu’ Arafat. Colectiv! Colectivul, domnu’ Arafat! Nu uitaţi!

Vă invităm să urmăriţi materialul video.