Rareş Bogdan: Avem imaginea unui stat cu instituţii prăbuşite. Interlopii la puşcărie, nu la TV şi în live-uri pe Facebook

Rareş Bogdan
Rareş Bogdan (Epoch Times România)

În democraţie, interlopii trebuie să stea la puşcărie, nu pe ecranele televizoarelor şi în Live-uri pe Facebook, sau printre Like-uri pe Instagram şi scălâmbăieli pe Tik Tok, şi-a exprimat indignarea, sâmbătă, via Facebook, europarlamentarul Rareş Bogdan.

"Trăim de câteva zile într-o Românie care pare acaparată, cel puţin ca atenţie, de viaţa şi acţiunile infracţionale ale unor interlopi. Toată ţara stă şi priveşte cum câteva sute de infractori sfidează legi, reguli, bun simţ şi peste 20 de milioane de cetăţeni oneşti. Aceasta este imaginea unui Stat cu instituţii prăbuşite, în care naţiunea priveşte fascinată sau enervată, jignită, şocată, resemnată, la o mână de hoţi, tâlhari, cămătari, criminali, golani, proxeneţi, cărora li s-a permis 30 de ani să îşi închipuie că România e a lor, că 'frăţiile' şi cumetriile cu procuri, miliţieni, poliţişti, Judecători sau politicieni îi protejează în faţa Legii. 30 de ani de eşec se poate privi în toată splendoarea sa pe ecranele televizoarelor şi pe fluxurile de ştiri ale acestor zile", a declarat Rareş Bogdan.

Liderul PNL consideră că aşa NU se mai poate, România trebuie reformată urgent.

"Fără compromisuri, fără traseism, fără politicianism ieftin şi proşti în funcţii publice, fără fricoşi sau idioţi în poziţii cheie, fără instituţii paralizate de teamă sau incompetenţă, fără slugoi şi clientelari care caută exclusiv binele lor şi nu binele public. În compensaţie la tot ce se vede sulfuros în aceste zile mă gândesc cu admiraţie şi respect la ultimii veterani de război care ne părăsesc din această lume pe rând, fără ca cineva să le recunoască valorile şi eroismul să le prezinte poveştile şi vieţile presărate cu sacrificii. Eroii noştri se duc silenţioşi fără ca cineva să-i pomenească şi să ofere celor mai tineri modele de urmat pentru însănătoşirea neamului în care de ani de zile sar schijele tupeului, golănelilor, şmecheriilor, ale răfuielilor dintre bande", a afirmat Rareş Bogdan.

Avem mereu printre noi, a continuat europarlamentarul, exemple civice, oameni cinstiţi, dăruiţi profesiilor, campioni sportivi recunoscuţi şi premiaţi, chipuri ale firescului, elevi şi studenţi eminenţi stimaţi în toată lumea, care prin existenţa lor pot genera curentul normalităţii.

"România este a acestora din urmă şi lor trebuie să le manifestăm apreciere şi pentru ei să ne 'înghesuim' şi să le fim suporteri. România nu e a interlopilor, România este ţara oamenilor cinstiţi care îşi educă copilaşii în spiritul valorilor reale şi nu al fascinaţiei pentru găşti infracţionale", a conchis Rareş Bogdan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne