Rareş Bogdan anunţă că liberali vor "cuceri" bastionul roşu istoric al PSD - Moldova

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Europarlamentarul Rareş Bogdan susţine că PNL va obţine un scor istoric la alegerile locale din 27 septembrie, iar Moldova - bastion tradiţional al PSD - va intra şi ea pe mâinile liberalilor.

"Veţi vedea la alegerile locale că galbenul va fi predominant pentru prima dată în 30 de ani. Va fi un scor istoric al PNL la aceste alegeri, iar Moldova nu va mai fi dominată de roşu. Vă dau înregistrat, va fi pentru prima dată când Moldova nu va mai fi dominată de roşu la alegerile locale, caz unic în istoria postdecembristă", a precizat Rareş Bogdan, citat de Agerpres.

Liderul PNL a admis că la Vaslui ar putea exista "surprize neplăcute", fieful pesedistului Dumitru Buzatu.

"Avem o problemă. Deşi din punct de vedere strategic - politic nu ar trebui să spun asta, dar fiind un om foarte sincer care încă uneori am apucăturile de jurnalist, recunosc că încă situaţia de la Vaslui este una complicată deşi Mitică Buzatu ar trebui îngropat pur şi simplu politic. Acolo putem avea surprize neplăcute. E singurul loc unde mă aştept la surprize neplăcute şi doar pentru că Nelu Tătaru a ales să stea să îşi facă o treabă de ministru foarte bine. (...) Dacă acolo candida Nelu Tătaru, Mitică Buzatu era aruncat la lada de gunoi a istoriei", a explicat Rareş Bogdan.

Astfel, deputatul european susţine că liberalii vor câştiga, pe lângă restul redutelor (Iaşi, Bacău, Suceava etc.), şi Vrancea condusă cu o mână de fier de o eternitate de baronul Marian Oprişan, dar şi Neamţul unde domneşte "unul dintre cei mai toxici baroni pe care îi are PSD, Ionel Arsene, un tip apărut din nimic şi care s-a transformat într-un baron de un grobianism cum rar mi-a fost dat să văd".