Rareş Bogdan, acuzaţii incendiare la adresa PSD. Ce răspund social democraţii

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, susţine că PSD a făcut un troc oneros cu UDMR-ul, pentru ca parlamentarii săi să susţină moţiunea de cenzura. Mai exact, eurorpalementarul liberal susţine că PSD se pregăteşte să treacă prin adoptare tacită trei proiecte de lege care schimbă radical legea educaţiei în speranţa obţinerii sprijinului UDMR la votul moţiunii. Mai pe scurt, Bogdan susţine că PSD vinde educaţia românilor pentru voturi.

Redă postarea lui Bogdan:

Extrem de GRAV:
PSD vinde educaţia românilor pentru voturi!

PSD pregăteşte din nou, o serie de concesii electorale, care schimbă radical legea educaţiei, în speranţa obţinerii sprijinului parlamentar UDMR pentru votarea moţiunii de cenzură împotriva guvernului liberal. Practic, scopul acestei înţelegeri este încercarea de trecere a trei proiecte de lege prin adoptare tacită, în sesiunea extraordinară convocată de PSD. Noua sesiune extraordinară a fost convocată cu un singur obiectiv: citirea moţiunii de cenzură şi vânzarea educaţiei românilor, cu scopul de a obţine voturile pentru moţiune, în schimbul concesiilor făcute.

De fiecare dată, în perioada jocului politic al moţiunii de cenzură, PSD a scos din sertare aceste iniţiative nocive şi le-a folosit că troc politic, ca interes de partid, împotriva interesului naţional. Dezbaterea unor proiecte care modifică substanţial legea educaţiei, dar şi bugetul în mod semnificativ, nu poate fi subiectul unui troc politic, pe care PSD îl face pentru voturi, la moţiunea de cenzură, una, de altfel, profund neconstituţională.

Atrag atenţia liderilor PSD să nu se joace cu focul, aşa cum a mai făcut-o atunci când a pus la vânzare contra voturi, interesele naţionale. Suntem adepţii dialogului politic deschis la problemele fundamentale educaţiei şi respingem categoric orice tentativă a PSD de a folosi politic, educaţia copiilor noştri.", susţine liberalul.

În replică, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, susţine că Rareş Bogdan minte cu neruşinare şi că de fapt liberalii sunt cei ce tergiversează proiectele :

"Orban iar şi-a bătut joc de Rareş Bogdan! L-a trimis repede să-şi pună trei cravate tricolore şi l-a scos la înaintare să mintă cu neruşinare...

În fapt, PNL tergiversează proiectele pe educaţie depuse de UDMR – patriotule! Voi conduceţi Comisia de Învăţământ din Cameră şi voi refuzaţi de săptămâni de zile să daţi raport acestor proiecte, tocmai ca să treacă tacit! Ştiai asta sau iar te-a păcălit Orban?!

Astăzi a fost trimisă pentru a doua oară adresă acestei Comisii să-şi facă treaba, tocmai pentru că PSD nu vrea ca aceste proiecte să treacă tacit! Tăcere! Rea intenţie? Prostie?! Sau toate la un loc.

Cum e, Rareş? Aşa-i că ai greşit partidul de data asta cu teme reşapate?! Cine minte, încasator de pensie nesimţită?!", scrie, pe Facebook, Alfred Simonis.