Raportul Mueller îl absolvă pe Trump de presupusa colaborare cu Rusia

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty Images)

După aproape doi ani, echipa procurorului special american Robert Mueller, formată din aproximativ 40 de agenţi FBI, a emis 2.800 de citaţii, a executat aproximativ 500 de mandate de percheziţii şi a obţinut peste 230 de ordine pentru obţinerea unor nregistrări de comunicaţii. De asemenea, echipa a adresat 13 cereri unor guverne străine pentru obţinerea unor dovezi şi a intervievat aproximativ 500 de martori, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Mai exact, “Investigaţia procurorului special nu a descoperit că această campanie [a preşedintelui american Donald ] Trump sau alte persoane asociate cu ea au conspirat sau au colaborat cu Rusia în eforturile acesteia de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016”.

Şi, în timp ce ancheta lui Mueller lasă deschisă calea posibilităţii ca Procurorul General al SUA să determine dacă Trump a obstrucţionat justiţia, William Barr nu a observat niciun fel de obstrucţie – scriind împreună cu adjunctul său, Rod Rosenstein, că amândoi au “concluzionat că dovezile obţinute în timpul investigaţiei Procurorului Special nu sunt suficiente pentru a stabili că preşedintele a obstrucţionat justiţia”.

De asemenea, şansele lui Trump de a deveni candidatul republicanilor la alegerile prezidenţiale din 2020 şi de a le şi câştiga au crescut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe