Raport la 100 de zile de activitate. Maia Sandu: Actualul Guvern este cel mai onest pe care l-a avut Moldova vreodată

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Paşi decisivi în reforma justiţiei, destructurarea multor scheme de corupţie, stoparea privatizărilor frauduloase şi a proceselor de achiziţii publice dubioase, au fost realizările Guvernului în primele 100 de zile enumerate marţi, 24 septembrie, de către premierul Maia Sandu.

Prezentând raportul privind acţiunile executivului, prim-ministrul a menţionat că s-a reuşit scoaterea Republicii Moldova din izolare internaţională cu reluarea asistenţei externe, fiind deblocate aproximativ 3,4 miliarde de lei de granturi şi împrumuturi, subliniind că fosta guvernare a lăsat o gaură bugetară de aproximativ 4,5 miliarde de lei.

Potrivit Radio Europa Liberă, Maia Sandu şi-a apărat cabinetul de miniştri în faţa criticilor de incompetenţă, spunând că „este cel mai onest pe care l-a avut Moldova vreodată”. „Oamenii din acest guvern curăţă mizeria lăsată de Plahotniuc... Fac greşeli, dar luptă zi de zi pentru interesul cetăţenilor. Le sunt recunoscătoare.”

Printre multe alte realizări ale guvernului, premierul a numit majorarea de salarii inclusiv în educaţie şi implementarea costisitoarei legi a salariilor funcţionarilor publici, precum şi primii paşi pentru reformarea justiţiei.

„Întâmpinăm o mare rezistenţă în sistem, dar suntem determinaţi şi o să insistăm până la capăt pe această transformare ... O să facem ordine în fiecare instituţie”, a adăugat Maia Sandu precizând că noua guvernare le-a redat oamenilor libertatea, inclusiv libertatea de opţiune politică. Au fost eliminate practicile nocive şi antidemocratice de hărţuire de către instituţiile statului a criticilor guvernării şi a oamenilor de afaceri care refuzau să plătească dijmă regimului oligarhic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe