Raport: fost director al Google, Eric Schmidt, lucrează acum pentru Pentagon

Eric Schmidt
Eric Schmidt (David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images)

Un nou raport susţine că, la aproape un an de la învestirea oficială a preşedintelui Donald Trump, directorul general al Alphabet, compania mamă a gigantului Google, Eric Schmidt, este în continuare directorul unei comisii din Departamentul Apărării ce a fost creată de fosta administraţie Obama.

The Daily Caller a raportat că directorul general al Alphabet, care a anunţat în această lună că va demisiona la începutul anului următor, se află la conducerea Comisiei de Inovaţii pentru Apărare, care a fost creată pentru “a aduce inovaţiile tehnologice şi cele mai bune practici ale Silicon Valley în cadrul armatei americane”. Comisia, creată anul trecut de fostul secretar al apărării Ash Carter, a făcut o serie de recomandări Departamentului Apărării chiar şi după ce preşedintele Trump a preluat conducerea ţării în luna ianuarie.

Din cauza opoziţiei politice intens mediatizate a lui Schmidt faţă de preşedintele Trump şi a dorinţei sale de a lucra cu opozanţii acestuia, raportul publicat de The Daily Caller sugerează că poziţia sa de şef al Comisiei este, în cel mai bun caz, “problematică”. De asemenea, raportul mai evidenţiază un potenţial conflict de interese în care noile tehnologii destinate apărării [ale SUA] sunt “orientate înspre o tehnologie de care beneficiază Google sau una dintre companiile” reprezentate în Comisie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe