Raport CE: Iniţiativele precum OUG 13, un risc pentru progresele înregistrate de România în lupta anticorupţie

Controversata OUG 13 care mutilează codurile penale, recent abrogată, a pus în pericol progresele înregistrate de România în lupta anticorupţie în ultimii 10 ani, a tras un semnal de alarmă Comisia Europeană.
Comisia Europeană
Comisia Europeană (Facebook)

Ireversibilitatea reformelor înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei a fost pusă recent în pericol prin adoptarea, de către Guvernul Grindeanu, a ordonanţei de urgenţă nr. 13 privind modificarea codurilor penale, reiese din raportul elaborat de Comisia Europeană, citat de hotnews.ro.

Cu toate că ordonanţa a fost abrogată, Comisia Europeană atrage atenţia că astfel de iniţiative reprezintă un risc pentru progresele realizate în ultimii 10 ani.

Potrivit raportului CE, corupţia, larg recunoscută ca o problemă majoră în România, persistă la toate nivelurile şi rămâne una dintre principalele obstacole pentru mediul de afaceri, alături de probleme din sectorul public.

România a intensificat eforturile de combatere a corupţiei în ultimii ani, iar Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, lansată în august 2016, îşi propune să creeze o politică mai bună de prevenire a acestui fenomen, mai aminteşte raportul Comisiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne