Ramzan Kadîrov la HBO: SUA este prea slabă pentru a fi inamicul Rusiei

Într-un interviu la HBO, postat vineri pe youtube, liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că SUA este prea slabă pentru a fi un inamic al Rusiei şi, din nou, a insistat că nu există homosexuali în republica sa din Caucazul de Nord.
Liderul cecen Ramzan Kadîrov.
Liderul cecen Ramzan Kadîrov. (Getty Images)

„America desfăşoară o politică împotriva Rusiei, împotriva conducerii ţării”, a afirmat Kadîrov. „Ei ştiu că sunt pregătit să îmi dau viaţa pentru Rusia şi dispun de o armată capabilă pentru atac şi apărare. Vom vedea cum vor merge lucrurile pentru toată lumea.”

Întrebat dacă priveşte SUA ca un inamic al Rusiei, Kadîrov a declarat: „America nu este un stat suficient de puternic pentru ca noi să îl privim ca fiind un inamic al Rusiei. Avem un guvern puternic şi suntem un stat nuclear”.

„În cazul în care guvernul nostru ar fi complet distrus, rachetele noastre nucleare vor fi folosite în mod automat. Vom îngenunchea întreaga lume”, a mai precizat liderul cecen.

Interviul a fost realizat de reporterul David Scott de la HBO Real Sports, care s-a deplasat în Groznîi pentru a filma un material despre programul de arte marţiale mixte al lui Kadîrov. Materialul video va fi difuzat în întregime pe 18 iulie.

Întrebat în legătură cu faptul că bărbaţii homosexuali sunt torturaţi şi supuşi abuzurilor în Cecenia, Kadîrov a declarat: „Este o prostie. Nu avem astfel de oameni aici. Nu avem niciun homosexual. Şi, dacă există totuşi unii, va rugăm să îi luaţi în Canada. Duceţi-i departe de noi, astfel încât să nu avem niciunul acasă”.

Kadîrov a precizat că nu este deloc îngrijorat pentru tinerii care susţin că au fost torturaţi în Cecenia.

„Ei sunt malefici. Sunt de vânzare. Ei nu sunt oameni. Dumnezeu îi va condamna pentru lucrurile de care ne acuză. Ei vor răspunde în faţa lui Dumnezeu pentru aceasta”, a adăugat liderul cecen.

Diverse grupuri pentru drepturile omului şi naţiuni occidentale au cerut Kremlinului să investigheze acuzaţiile privind abuzarea homosexualilor în Cecenia.