UPDATE - Ramona Mănescu este noul ministru al Transporturilor

Ramona Mănescu, PNL
Ramona Mănescu, PNL (Epoch Times România)

Noul ministru al Transporturi a depus jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, la care au participat preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, membri ai Guvernului, precum şi preşedintele Traian Băsescu.

Cu această ocazie preşedintele i-a transmis Ramonei Mănescu: "Vă doresc mult succes şi îmi exprim speranţa că nu veţi mai avea aprecieri de tip Crin Antonescu legate de de DNA".

***

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, a informat printr-un comunicat Administraţia Prezidenţială. Aceasta urmează să depună jurământului la ora 15.00.

"În temeiul prevederilor art. 85 alin. (2), art. 100 alin. (1) din Constituţia României, republicată, precum şi ale art. 10 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere propunerea primului-ministru, Preşedintele României decretează: Articol unic – Se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Ramona-Nicole Mănescu, ministru al Transporturilor", reiese din comunicatul Preşedinţiei.

Ramona Mănescu şi Ministerul Transporturilor

Nominalizarea Ramonei Mănescu la Transporturi a fost făcută şi susţinută de Crin Antonescu, ceilalţi membri ai Biroului Politic al PNL neavând obiecţii.

Ramona Mănescu şi-a desfăşurat întreaga activitate din ultimii ani la Bruxelles în calitate de europarlamentar. Este soţia primarului sectorului 6 al Capitalei, Rareş Mănescu. Este de profesie jurist şi nu are specializare în domeniul transporturilor, ci mai degrabă în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

"A fost propunerea preşedintelui, toţi ştim cum stau lucrurile şi nu a existat nicio altă sugestie la şedinţă. Antonescu are nevoie de cineva în care să aibă încredere totală pentru şefia Transporturilor, iar Ramona Mănescu este soluţia cea mai bună în contextul în care Ponta a strâmbat din nas la Săpunaru. Toată lumea ştie că există o relaţie de prietenie între Antonescu şi familia Mănescu", au declarat surse liberale pentru Hotnews.ro.

Opoziţia s-a plâns de lipsa de experienţă

Eugen Tomac, liderul Mişcării Populare, a declarat că propunerea lui Crin Antonescu la funcţia de ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, este o soluţie foarte proastă din cauza lipsei de experienţă în administraţia publică.

„Ramona Mănescu este o soluţie foarte proastă, pentru că este un om fără experienţă în administraţia publică şi e soţia finanţatorului lui Crin Antonescu. Este o afacere de familie, nu o soluţie viabilă pentru Transporturi, ca să continue reformele de acolo", a precizat acesta.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a subliniat că „Doamna Mănescu are destule calităţi, dar niciuna care s-o recomande pentru postul de ministru al Transporturilor. Şi o să vedem din nou calificarea la locul de muncă. Românii sunt săturaţi de calificări ale miniştrilor la locul de muncă“.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a susţinut că „e momentul ca România să înceteze să mai nominalizeze miniştri care se califică la locul de muncă. Românii au plătit mult prea mult incompetenţa miniştrilor care nu au nicio legătură cu domeniul pe care sunt meniţi să-l păstorească. Ramona Mănescu, din păcate, nu face excepţie şi chiar cred că, cu cât este mai nepotrivită pentru această funcţie, cu atât va deveni ca politician mai mică şi mai hulită”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne