Raluca Turcan: Vom sesiza marţi Parlamentul privind angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că PNL a decis în şedinţa Biroului Executiv să sesizeze marţi Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege care nu mai suportă amânare.

Redăm succint cele trei proiecte:

- Legile Justiţiei, partea referitoare la prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea numărului judecătorilor în completele inferioare de la 2 la 3 şi în acelaşi timp partea legată de vechimea minimă necesară pentru accederea în magistratură.

- Abrogarea Ordonanţei 51, cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public. Astfel, Guvernul rezolvă prima parte legată de transportul gratuit al elevilor prin includerea transportului şcolar în cadrul serviciului public. Vor fi prelungite licenţele pentru operatorii de transport şi în acelasi timp se cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor.

- Legea legată de plafoanele bugetare, astfel încât până la finalul anului să se poată veni cu bugetul de stat pe anul 2020.

Vicepremierul a anunţat că s-a decis ca o a doua asumare de răspundere să fie luată pe Ordonanţa 114:

„În şedinţa de marţi vom avea o primă lectură a Ordonanţei 114 astfel încât aceasta să fie abrogată, cu excepţia părţii referitoare la construcţii, unde deja s-au operat modificări în sector şi dacă am abroga şi partea aceasta legată de construcţii atunci s-ar bulversa cu totul un domeniu care aduce plus-valoare în sectorul economic.

Legat de OUG 114 – aceasta a condus la toate creşterile de preturi pe care le-au simţit romanii pe propria piele în timp ce erau minţiţi că o duc mai bine datorită creşterii veniturilor făcută de guvernarea precedentă. Da, veniturile au crescut, dar creşterile de preţuri prin această ordonanţă ticăloasă au fost efectuate crescând practic preţurile de la facturile de energie electrică, termică, până la facturile de telefonie până la accesarea sistemului bancar prin OUG 114”.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne