Raluca Turcan: Ponta a promis că face autostradă. Nici până în 2020 nu o vom avea

Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că nici până în 2020 nu vom avea o autostradă care să ne lege de Europa pentru că premierul Victor Ponta ştie doar să risipească banii publici şi să organizeze licitaţii problematice, nu să îşi respecte angajamentele luate.

"Banii pentru construcţia de drumuri şi autostrăzi sunt direcţionaţi către alte şi alte studii de fezabilitate. Este timpul să spunem lucrurilor pe nume: românii n-au nevoie de noi studii de fezabilitate, ci de drumuri practicabile, reale 100%. Cerem responsabilitate faţă de banii europeni şi respect faţă de cetăţeni. Guvernul Ponta a promis autostradă şi pentru investitorii din zonă, dar autostrada nu a apărut", a precizat Raluca Turcan.

În opinia acesteia, este foarte aproape ziua în care compania Dacia-Renault va trece de la ameninţări la fapte şi va pleca în altă ţară pentru că Guvernul Ponta nu şi-a onorat promisiunile făcute.

"Avem nevoie de un masterplan realist, de licitaţii corecte şi de o execuţie responsabilă! O fi atât de greu?! Tot ce ştie să facă Guvernul Ponta este să arunce banii pe geam şi să organizeze licitaţii cu probleme, iar drumurile apar doar în visele lui Victor Viorel Ponta. Concluzia este una singură: nici până în 2020 nu vom avea o autostradă care să ne lege de Europa", a subliniat Raluca Turcan.

Potrivit Hotnews.ro, Compania de Autostrăzi a anunţat pe 11 februarie câştigătorul licitaţiei, însă rezultatul a fost contestat de un alt participant la procedura publică. Ulterior, CNSC a decis că se impune o nouă evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate al autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti.

Decizia CNSC de reevaluare a ofertelor practic întârzie realizarea Studiului de fezabilitate - document necesar pentru demararea efectivă a construcţiei autostrăzii.

"Tragedia proiectelor de infrastructură - contestaţiile şi CNSC! Piteşti-Sibiu şi alte proiecte importante aşa păţesc!!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Twiiter.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne