Raluca Turcan: Nu dorim să intrăm în jocul PSD de a dilua rapid esenţa conflictului de interese

Diluarea conflictului de interese reprezintă o altă lovitură a PSD la adresa justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei, a tras un semnal de alarmă şefa PNL Raluca Turcan, care a anunţat că liberalii vor lua atitudine pe marginea acestui subiect.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL va contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind conflictul de interese numai în cazul în care o reexaminare a acestuia va fi respinsă în Parlament, a anunţat luni, în faţa presei, preşedintele interimar al liberalilor Raluca Turcan.

"În privinţa acestei modificări, PNL consideră că diluarea conflictului de interese în forma care a rezultat din comisiile juridice şi plenul Camerei Deputaţilor reprezintă o altă lovitură a PSD la adresa justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei. Este un fapt limpede că PSD, în momentul de faţă, încearcă să lovească pe toate laturile acest demers de funcţionare a justiţiei în mod corect şi să slăbească lupta împotriva corupţiei.

Unul dintre avantajele pe care PSD le-ar avea ar fi acela ca esenţa conflictului de interese să fie diluată cât mai rapid, ori PNL nu a dorit să răspundă acestui joc al PSD de a dilua rapid esenţa conflictului de interese tocmai pentru a câştiga timp ca şi în spaţiul public şi în dezbaterea parlamentară oamenii să conştientizeze pericolul pe care PSD îl reprezintă la adresa justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei. Am decis ca la CCR contestarea politică-instituţională să fie făcută şi după ce această lege va fi reexaminată în Parlamentul României. Dacă în urma reexaminării va rămâne în aceeaşi formă, atunci PNL, instituţional, va depune contestaţie la CCR", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu această lege, şefa PNL a negat.

"Nu, nu am vorbit cu preşedintele Iohannis, însă din tot ceea ce s-a întâmplat în spaţiul public până în momentul de faţă preşedintele României şi instituţia prezidenţială a militat pentru integritate în funcţia publică, pentru lupta împotriva corupţiei şi pentru echilibrul puterilor în stat. În momentul în care PSD, cu majoritatea pe care o are în Parlament, loveşte la adresa acestor trei piloni de bază ai unei democraţii cred că va exista reacţia firească de retrimitere la reexaminare. Cred că această solicitare de reexaminare se va întâmpla şi atunci PNL consideră că nu este oportun să facă jocul PSD să depunem acum cerere la CCR şi să se diminueze termenele în care intrarea în vigoare a legii se produce şi să aşteptăm parcurgerea tuturor etapelor pentru a rămâne pe cadrul legislativ care în momentul de faţă este acoperitor", a precizat Raluca Turcan.

Declaraţiile preşedintelui PNL vin în contextul în care parlamentarii USR, alături de câţiva liberali, au depus luni o sesizare la CCR pe marginea acestei legi.