Raluca Turcan: Ministrul Mişa aruncă în aer mediul economic! Totul pentru a acoperi gaura de la buget

Guvernul a decis să intervină, prin lege, asupra modului în care privaţii îşi plătesc angajaţii, demers absolut revoltător consideră fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Inconştienţă – iată cuvântul care poate caracteriza atitudinea ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, care aruncă în aer mediul economic, a declarat marţi, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Probabil că şi disperarea este foarte mare la Guvern. Dragnea şi Tudose s-au uitat în vistieria statului şi şi-au dat seama că nu mai sunt bani. Bugetul de stat nu este un sac fără fund. Au tăiat din investiţii şi au împrumutat ţara în ultimele 9 luni cu 28 de miliarde de lei pentru că au crescut cheltuielile statului într-un mod iresponsabil.

Cu aceşti bani se puteau construi 900 km de autostradă. Nu s-a construit nici măcar un singur KM. Iar bani în continuare nu sunt. Acum vin cu propuneri să impună firmelor mărirea salariilor. Şi totul pentru a acoperi gaura lăsată la buget. Curat neconstituţional, anti-european şi anti-economic", a precizat Raluca Turcan.

Pe fundalul nemulţumirii create în spaţiul public de faptul că prin transferarea plăţii CAS şi CASS de la angajator la angajat salariile nete vor scădea, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat că Guvernul va obliga printr-o prevedere patronii de firme să crească salariul brut al angajaţilor, în aşa fel încât să includă şi contribuţiile pe care Guvernul ţine să le treacă de la angajator la angajat. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne