Raluca Prună: Tudorel Toader ar trebui retras din toate forurile în care reprezintă statul român

Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tudorel Toader ar trebui să fie „retras” nu doar din Comisia de la Veneţia, ci din toate forurile în care acesta reprezintă statul român, susţine fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună.

„Tudorel Toader ar trebui retras din toate forurile în care reprezintă statul român. Nu e Comisia de la Veneţia singurul astfel de for, deşi cel mai important. Eu nu înţeleg întârzierea în a opera aceste retrageri de încredere a statului în Toader. Justiţia şi atacul asupra acesteia a fost fermentul care a permis resetarea guvernamentală. Care fără presiunea societăţii civile nu ar fi fost posibilă”, scrie fostul ministru al Justiţiei pe pagina sa de Facebook.

Totodată, aceasta face trimitere la o petiţie iniţiată de Reset, grupul civic din Iaşi care a publicat vineri în reţeaua de socializare un anunţ prin care anunţa iniţierea unei petiţii prin care cetăţenii să ceară Guvernului Orban demiterea lui Tudorel Toader de la Comisia de la Veneţia.

„Avem petiţie de semnat pentru ca Guvernul Orban să-l retragă pe Tudorel Toader de la Comisia de la Veneţia.

Vă rugăm să semnaţi şi nu uitaţi să vă invitaţi şi prietenii să facă acelaşi lucru”, a fost mesajul publicat de Reset.

Reprezentanţii RESET Iaşi reamintesc, în petiţia lor, că în februarie 2019 au adresat o scrisoare Comisiei, în care au descris acţiunile nocive pentru justiţie ale fostului ministru, iar Comisia de la Veneţia s-a pronunţat în termeni defavorabili lui Tudorel Toader, afirmând că aceasta "riscă să constituie un obstacol în calea luptei împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne