Raluca Olaru, sfertfinalistă în proba de dublu la Indian Wells (WTA)

Jucătoarea română alături de croata Darija Jurak s-au impus în două seturi în faţa cuplului Kirsten Flipkens (Belgia)/Johanna Larsson (Suedia), scor final 7-6 (5), 6-3.
Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru.
Jucătoarea română de tenis Raluca Olaru. (Getty Images)

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Raluca Olaru şi croata Darija Jurak a acces în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” de la Indian Wells (California), graţie succesului înregistrat în faţa sportivelor Kirsten Flipkens (Belgia)/Johanna Larsson (Suedia) cu scorul de 7-6 (5), 6-3.

Olaru şi Jurak au avut nevoie o oră şi 37 de minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a competiţiei cu premii în valoare de 9.035.428 dolari.

În primul set lupta a fost cea mai mare, perechea româno-croată fiind nevoită să întoarcă scorul de la 1-4, a dus apoi admirabil jocul în tiebreak, unde s-a impus cu 7-5. Actul secund a avut altă istorie, Olaru şi partenera ei s-au desprins la 4-1, pentru ca apoi să câştige în final cu 6-3.

Cele două sportive şi-au asigurat un cec de 57.000 de dolari, respectiv 215 puncte WTA la dublu, urmând să joace în continuare contra favoritelor numărul cinci la cucerirea trofeului, Gabriela Dabrowski (Canada)/Yifan Xu (China), care au dispus la rândul lor în optimi cu 6-3, 6-4 de perechea Monica Niculescu (România)/Abigail Spears (SUA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport