Ralph Lauren renunţă la poziţia de director executiv al companiei sale

Designerul de lux Ralph Lauren a anunţat că se retrage după 48 de ani din funcţia de director executiv al casei sale de modă. Succesorul său este menit să contribuie cu experienţa sa la pătrunderea pe piaţa vânzării în masă a produselor imperiului Polo.
Ralph Lauren împreună cu soţia, arhivă - 2009
Ralph Lauren împreună cu soţia, arhivă - 2009 (Stephen Lovekin/Getty Images)

Ralph Lauren îşi predă titulatura de director executiv al imperiului său de modă şi de decoraţiuni interioare pe care l-a fondat acum aproape 50 de ani. În vârstă de 75 de ani, Ralph Lauren va rămâne în continuare preşedinte şi director executiv de creaţie al Ralph Lauren Corporation.

"Stefan vine în companie, eu chiar cred că va fi o completare interesantă", a declarat Lauren adăugând că nu-şi va părăsi definitiv compania.

"Atunci când o să înceapă să proiecteze lucruri pe care nu voi putea să le înţeleg, am să mă retrag", a declarat Lauren într-un interviu acordat New York Times.

Directorul executiv suedez

Compania, cu sediul central la New York, a anunţat că Stefan Larsson, în vârstă de 41 de ani, va prelua frâiele pentru postul de director executiv, în noiembrie, şi va face parte din Consiliul executiv al companiei. Fost executiv al companiei suedeze Hennes & Mauritz (H & M), Larsson a fost preşedintele companiei multinaţionale de îmbrăcăminte Old Navy din 2012, o divizie a conglomeratului de modă Gap Inc.

Larsson a declarat că este "încântat să aibă posibilitatea de a lucra în mod direct şi să colaboreze cu un gigant din lumea modei, precum Ralph Lauren."

O piaţă în schimbare

Ralph Lauren şi-a început compania în urmă cu 48 de ani vânzând cravate, iar mai târziu a construit un vast imperiu care include astăzi îmbrăcăminte pentru femei, bărbaţi şi copii, decoraţiuni interioare, accesorii şi - mai nou - restaurante.

În ciuda aurei de elitism anglo-saxon din jurul companiei sale, Lauren s-a născut în Bronx în 1939 şi purta numele de Ralph Lifshitz. Părinţii lui au fost imigranţi evrei din Belarus, iar el şi-a schimbat numele în Lauren la vârstă de 16 ani. Cămaşa Polo Ralph Lauren, care a debutat în 1972, a devenit un element de marcă pentru companie, având un mic jucător de polo brodat pe piept.