Rafael Nadal, premiat cu trofeul rezervat liderului ATP la final de sezon

"A fost un sezon fantastic, unul foarte emoţional, după toate lucrurile prin care am trecut în ultimii ani. Nu este ceva la care m-aş fi putut gândi în urmă cu un an, aşa că înseamnă foarte mult pentru mine" - Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal.
Tenismanul spaniol Rafael Nadal. (Captură foto)

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a fost onorat, duminică, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Londra, unde în această perioadă are loc Turneul Campionilor, cu trofeul rezervat liderului ATP la final de sezon.

Campionul din Spania, care se află la al patrulea titlu de acest fel (2008, 2010 şi 2013), a primit acest premiu din partea preşedintelui Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP), Chris Kermode.

"A fost un sezon fantastic, unul foarte emoţional, după toate lucrurile prin care am trecut în ultimii ani. Nu este ceva la care m-aş fi putut gândi în urmă cu un an, aşa că înseamnă foarte mult pentru mine. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără ajutorul familei mele, al echipei mele. Pot doar să le transmit multe mulţumiri tuturor pentru susţinere. Au fost câteva momente dificile, însă toată lumea a continuat să creadă că astfel de lucruri sunt posibile din nou, aşa că fără munca tuturor nu m-aş fi întors astăzi aici", a declarat numărul unu mondial în circuitul profesionist.

Rafael Nadal (32 de ani) a avut un sezon competiţional deosebit, el reuşind să-şi adjudece două titluri de Mare Şlem, Roland Garros şi US Open, impunându-se totodată în turneele de la Monte Carlo, Barcelona, Madrid şi Beijing.