Rafael Nadal, învins de Dominic Thiem în sferturile turneului ATP de la Madrid (video)

Liderul mondial s-a înclinat surprinzător în faţa sportivului austriac în două seturi, scor final 7-5, 6-3.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal. (Captură foto)

Tenismanul austriac Dominic Thiem a jucat perfect în faţa numărului unu ATP, spaniolul Rafael Nadal, vineri, în lupta pentru calificarea în careul de aşi al turneului ATP Masters 1000 “Mutua Madrid Open”, dotat cu premii în valoare de 6.200.860 euro.

Thiem a avut nevoie de o oră şi 56 de minute pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a competiţiei, scor final 7-5, 6-3, favoritul numărul 5 ridicându-se astfel la nivelul cerut pentru a-l putea învinge pe cel care numai cedase pe zgură de aproape un an de zile, acesta numărând 21 de victorii consecutive.

În urma acestui rezultat, de săptămâna viitoare Nadal va ceda fotoliul de lider ATP elveţianului Roger Federer - acesta putând totuşi să revină în fruntea clasamentului dacă va reuşi să câştige titlul la circuitul ATP Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” de la Roma.

În schimb, numărul 5 mondial va continua parcursul pe tabloul principal de simplu, acesta urmând să dispute semifinala în compania sud-africanului Kevin Anderson (8 ATP).

Alte rezultate înregistrate în sferturi:

Kevin Anderson (Africa de Sud/N.6) - Dusan Lajovic (Serbia) 7-6 (7/3), 3-6, 6-3
Denis Shapovalov (Canada) - Kyle Edmund (Marea Britanie) 7-5, 6-7 (6/8), 6-4
Alexander Zverev (Germania/N.2) - John Isner (SUA/N.7) 6-4, 7-5

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport