Rafael Nadal, campion pentru a 12-a oară la Roland Garros! Declaraţiile campionului

"Mi-e greu să explic de ce joc aşa de bine aici, e un vis împlinit. A început totul în 2005, îmi aduc aminte, nu îmi închipuiam că voi ajunge aici, în 2019, cu 12 trofee, e chiar uluitor pentru mine." - Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal. (Roland-Garros/facebook)

Rafael Nadal (33 ani, 2 ATP) a cucerit, duminică, cel de-al doisprezecelea titlu la Roland Garros - al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

Tenismanul iberic l-a avut ca adversar în marea finală de la Paris pe austriacul Dominic Thiem (25 ani, 4 ATP), acesta din urmă înclinându-se după un meci maraton ce a durat trei şi 4 minute de joc efectiv cu scorul de 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

"Vreau sa îl felicit pe Dominic, e un mare jucător, a făcut un mare turneu, chiar sper că va avea şansa să câştige un turneu de Mare Şlem, e un jucător foarte bun, are o pasiune extraordinară. Mi-e greu să explic de ce joc aşa de bine aici, e un vis împlinit. A început totul în 2005, îmi aduc aminte, nu îmi închipuiam că voi ajunge aici, în 2019, cu 12 trofee, e chiar uluitor pentru mine.

Dominic e o persoană care munceşte atât de mult în circuit, e o plăcere să joc cu el, ai fost şi eşti o inspiraţie pentru mine, am muncit mult astăzi ca să te înving. Ştiu cât de greu este pentru tine, dar acesta este sportul. Ai o echipă bună, sunt convins că vor veni şi timpuri mai bune.

Acum câteva luni nu ştiam foarte sigur dacă voi fi prezent aici, am avut multe probleme medicale, fără cei care sunt lângă mine nu ştiu dacă aş fi putut ajunge aici. Vreau sa îl salut şi pe Majestatea Sa, Regele Juan Carlos, care a venit aici să mă susţină", a declarat Nadal, care numără acum 18 trofee de Mare Şlem cucerite.

Nadal a contabilizat trei aşi, iar Thiem a avut 7 aşi.

În duelurile directe dintre cei doi tenismeni, ibericul conduce acum cu 9-4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport