Raeţchi: Staneovici nu are ce căuta în serviciul public. Statul român nu e un borcan cu sinecuri

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Un politician care i-a numit pe votanţii din străinătate "agitatori" şi "huligani" nu mai are ce căuta în serviciul public, a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL de Diaspora, Ovidiu Raeţchi, făcând referire la recenta numire a lui Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, într-un post de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Deputatul i-a solicitat premierului Ponta să reanalizeze urgent numirea lui Stanoevici în funcţia respectivă, considerând că un astfel de gest exclude orice fel de criteriu de integritate şi responsabilitate în exercitarea funcţiei publice:

"Statul român nu e un borcan cu sinecuri. Nu poţi reşapa politic oricând şi pe oricine pentru că "a trecut momentul şi lumea a uitat". Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici, ministrul cu mai multe nume decât realizări politice, e cel care, în luna noiembrie, nu doar că a refuzat să reprezinte interesele Diasporei în contextul blocării cu caracter penal a procesului de votare în străinătate, dar a şi jignit inacceptabil români de cea mai înaltă ţinută intelectuală, morală, civică, care doreau să-şi exercite dreptul constituţional la vot, numindu-i "casseurs" (huligani) şi "agitatori". Faptul că oamenii de cultură români din străinătate ar trebui să lucreze cu secretarul de stat Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici e o dovadă de umor negru şi de stat fanariot, lipsit de criterii şi de memorie".

Ovidiu Raeţchi este de părere că premierul Ponta va renunţa la această numire în contextul în care românii de peste hotare vor cere şi vor obţine revocare lui Stanoevici.

"Ştiu deja că Diaspora nu va accepta genul ăsta de şmecherie instituţională şi va reacţiona puternic, sunt convins că premierul va da repede înapoi. Regula unui stat european este că funcţionarul care jigneşte cetăţenii pleacă definitiv - nu primeşte o rentă călduţă şi uşor pitită de ochii lumii", a concluzionat deputatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne