Raeţchi prevesteşte retragerea Gabrielei Firea din cursa pentru Primăria Capitalei

Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi prevesteşte o eventuală retragere a Gabrielei Firea din cursa pentru Primăria Capitalei dacă sunt îndeplinite două condiţii, odată ce Nicuşor Dan a obţinut susţinerea liberalilor în competiţie.

"Dacă Gabriela Firea îşi asigură o poziţie de vârf în partid la Congresul PSD (ceea ce aproape sigur va face) şi dacă Vlad Voiculescu vine alături de Nicuşor Dan în echipa Opoziţiei Unite (ceea ce aproape sigur va face) e cumva previzibil faptul că actualul primar se va retrage din cursă. Firea ştie că pierde şi e prea ambiţioasă şi vanitoasă ca să-şi asume o înfrângere care îi compromite visul prezidenţial, ministerial, prim-ministerial", a precizat Raeţchi.

Liberalul a vorbit şi despre o posibilă tactică pe care ar urma să o folosească Gabriela Firea.

"Pronosticul meu e ca încă două săptămâni, până se clarifică cele două condiţii de mai sus, ea va exhiba un curaj nemaivăzut, o poftă de luptă demnă de Churchill ('lupt până la capăt, sunt o învingătoare'), după care îşi va găsi o scuză patetică (sârma sau Soros) pentru a se retrage din cursă şi a pune pe Facebook citate din nihilişti şi mizantropi de iarmaroc: 'Oamenii sunt nerecunoscători şi uită câte ai făcut pentru ei'", a declarat Raeţchi.