Raeţchi: Ponta nu răspunde jurnaliştilor de la instituţiile media cu datorii. Dar cu cumnatul lui evazionist vorbeşte?

Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raetchi, deputat de Diaspora. (Ovidiu Raetchi)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a reacţionat luni la ieşirea premierului Victor Ponta, care a declarat că "răspunde doar celor care achită taxe" după ce a fost pus în faţa unei întrebări incomode referitoare la sancţionarea senatorilor PSD care au votat în cazul Şova contrar deciziei luate de Biroul Permanent Naţional al PSD în februarie potrivit căreia toate cererile procurorilor trebuie votate favorabil.

În opinia lui Ovidiu Raeţchi "este ciudat că Ponta nu răspunde jurnaliştilor de la instituţiile de presă cu datorii, în fond el a elaborat Codul Fiscal cu un ministru care spală bani. Oare vorbeşte cu Iulian Herţanu, cumnatul său evazionist?".

"Victor Ponta e inegal în comportament. Cu Darius Vâlcov, Dan Şova sau Constantin Boşcodeală vorbeşte cu sârg. Lor le răspunde. Presupun că sunt în relaţii bune, în condiţiile în care Vâlcov mai era puţin şi era scos din cătuşe din şedinţa de Guvern pentru că premierul refuza să-l înlocuiască din funcţie, Şova a fost reprimit în partid deşi era urmărit penal, în timp ce Boşcodeală, condamnat în primă instanţă, nu a fost lăsat să-şi dea demisia din funcţiile din PSD de acelaşi Victor Ponta.

Sunt curios să aflu dacă Victor Ponta vorbeşte cu Iulian Herţanu, cumnatul său, aflat în arest preventiv pentru fraudarea fondurilor europene şi pentru evaziune fiscală. Aceste persoane fac obiectul unor condamnări sau cercetări penale, în timp ce reporterii de televiziune – nu. Şi, totuşi, premierul vorbeşte, preferenţial, cu cei cu probleme penale", a precizat Ovidiu Raeţchi.

Aceeaşi dublă măsură se constată la Ponta şi când vine vorba de luptă efectivă cu evaziunea, susţine deputatul PNL în comunicatul de presă remis Epoch Times.

"Marea luptă cu evaziunea a domnului Ponta e o dezlănţuire caragielească împotriva vânzătorilor de urzici şi leuştean, în timp ce marile datorii sunt trecute cu vederea. Lupta cu evaziunea trebuie salutată, dar nu dacă ea reprezintă doar un show mediatic gândit de un ministru care ascundea bani negri în pereţi dubli", a subliniat Raeţchi.

Recomandăm şi Ponta schimbă retorica împotriva presei, jurnaliştii se coalizează [video]

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne