Raeţchi: O vom vedea pe Firea agitându-se. Machiaverlâcuri demne de geniul tactic al Vioricăi Dăncilă

Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Piaţa va fi invadată în următoarea lună de sondaje fictive în care Gabriela Firea mai are încă şanse să câştige Primăria Capitalei, deşi nu mai are în niciun scenariu, a afirmat deputatul Ovidiu Raeţchi, care le recomandă românilor două metode sigure de control pentru a şti la minut cine e pe primul loc.

Mai exact, este vorba despre:

1. Cotele de la casele de pariuri. Sunt un indicator mai sigur decât sondajele, pentru că oamenii ăia nu îşi permit să se joace cu banii lor. În spatele cotelor stau matematicienii, nu propagandiştii de partid.

2. Disponibilitatea Gabrielei Firea de a ieşi la o plimbare pe stradă. O plimbare adevărată, de o oră, pe un bulevard circulat, în miezul zilei. Mi-e greu să îmi imaginez de când nu a mai făcut Firea aşa ceva - sunt probabil ani. Totul e supercontrolat după şocul de pe Arena Naţională. Dar niciodată un candidat cu şanse, pe val, aflat în vârful ierarhiei, nu se ascunde cronic de oameni. Acesta e comportamentul specific campaniilor bolnăvicioase şi pierzătorilor.

"Să fie limpede: strategia dreptei nu a fost niciodată să îşi umfle artificial candidatul vehiculând cifre mincinoase. Dimpotrivă. Dreapta câştigă strategic când comunică cele mai pesimiste scoruri ale propriului candidat, pentru că aşa îşi mobilizează optim electoratul (care, fiind raţional şi bine informat, vine la urne când simte că e nevoie de el, nu când lupta e oricum câştigată)", a declarat Raeţchi.

Cu alte cuvinte, liberalul spune că în curând o vom vedea pe Firea agitându-se singură să pună pe piaţă cifre în care ţine pasul cu Nicuşor Dan şi în care Traian Băsescu vine tare din spate.

"Pesediştii se pricep de minune - vezi cazul sondajelor Ponta-Iohannis din 2014 - să ne aducă votanţii la urne cu astfel de machiaverlâcuri demne de geniul tactic al Vioricăi Dăncilă", a conchis Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne