Raeţchi, mesaj pentru pesediştii din Comisia de Apărare: Interesele lui Dragnea nu sunt mai presus de siguranţa naţională

Interesele personale ale lui Liviu Dragnea sunt secundare, siguranţa naţională a României e esenţială, astfel că trebuie avizat sistemul Patriot, le-a transmis deputatul Ovidiu Raeţchi senatorilor PSD din Comisia de Apărare.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a adresat un mesaj senatorilor PSD din Comisia de Apărare, cu o zi înainte de avizul decisiv privind cumpărarea sistemelor de rachete Patriot, după ce, în urmă cu o săptămână, aceştia au absentat fără explicaţii de la avizarea acestui proiect.

"Stimaţi colegi, absenţa dumneavoastră în grup de la şedinţa de marţi în care urma să fie avizat proiectul Patriot a surprins şi a îngrijorat opinia publică din România. Nicio o explicaţie nu s-a dovedit credibilă şi satisfăcătoare, în condiţiile în care această temă reprezintă, printr-un acord politic naţional, o prioritate de securitate. Faptul că absenţa venea la numai câteva ore după apariţia unui dosar extrem de grav pe numele lui Liviu Dragnea a ridicat semne legitime de întrebare, vorbindu-se deschis în media despre şantaj.

În acest context, în preziua unei noi şedinţe care nu se poate solda cu un alt fiasco, doresc să vă transmit, stimaţi colegi, că niciun interes personal al domnului Liviu Dragnea nu poate fi mai presus de siguranţa naţională a României şi de credibilitatea ei pe plan internaţional. Orice sugestie, oricât de discretă, privind blocarea sau întârzierea programului de modernizare a Armatei Române, trebuie respinsă ferm şi denunţată public.

Dacă domnul Dragnea alege să trimită în ridicol imaginea PSD prin tot soiul de mesaje conspiraţioniste şi izolaţioniste este, în ultimă instanţă, dreptul lui. Dacă însă domnul Dragnea încearcă jocuri personale pe marginea intereselor naţionale, aceasta e o problemă gravă. Iată de ce este esenţial ca mâine, stimaţi colegi, deasupra oricăror indicaţii politice neoficiale, să adoptaţi unul din proiectele de modernizare care vor face din Armata Română o forţă regională credibilă şi respectată, cât şi un partener NATO care îşi duce angajamentele până la capăt", a fost mesajul transmis de Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne