Raeţchi: Guvernarea PSD – un dezastru pentru dezvoltare, investiţii şi infrastructură

Guvernarea PSD reprezintă un adevărat dezastru pentru dezvoltare, investiţii şi infrastructură. Politicile pur stângiste vor încetini motoarele economiei şi ne duc înapoi la guvernarea Văcăroiu, a acuzat liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernarea PSD reprezintă un dezastru pentru zonele din economie care pot asigura dezvoltarea României şi această abordare încetineşte motoarele economiei, a tras un semnal de alarmă duminică, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Guvernarea PSD nu a produs nimic pentru acele elemente care asigură dezvoltarea unei ţări. Nu avem investiţii în infrastructură. Nu vedem nimic consistent în materie de autostrăzi. Toate proiectele majore sunt amânate în aşteptarea unui fantomatic fond de dezvoltare. Investiţiile în modernizarea Armatei, care implicau şi renaşterea industriei locale, au fost bifate doar teoretic, dar nu devin realitate.

În schimb, datoria externă a României a crescut cu 1,88 miliarde euro în primele cinci luni, un nou nivel maxim din decembrie 2014, deficitul de cont curent este cu 15% mai mare raportat la aceeaşi perioadă din 2016, investiţiile statului sunt cele mai mici din ultimii zece ani (au scăzut cu 54% comparativ cu anul trecut), iar companiile străine şi-au redus investiţiile directe în România cu 13%. Nu există niciun dram de stabilitate fiscală: Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Ionuţ Mişa se contrazic de la o zi la alta şi bulversează mediul de afaceri", a declarat Raeţchi.

Potrivit deputatului PNL, în timp ce oraşele din vestul ţării, care au fost conduse de primari de dreapta (Timişoara, Sibiu, Arad, Oradea, Alba Iulia, Braşov) şi-au schimbat faţa, au cunoscut un proces major de modernizare şi consolidare pentru zonele centrale şi turistice, în oraşele care au fost conduse de PSD banii merg spre ajutoare sociale şi stadioane inutile.

"Cazul Bucureştiului este dramatic. Nu s-a făcut nimic pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Nici măcar la nivel legislativ nu există această dorinţă. Câteva sute de clădiri se pot prăbuşi în Bucureşti la un cutremur puternic. Gabriela Firea nu a reuşit, în mai bine de un an, să ofere nimic concret în materie de străzi, de pasaje, metrou, transport, benzi unice. Nimic măcar o realizare pentru dezvoltarea oraşului şi a infrastructurii sale.

În schimb, utilizează bugetul pentru festivaluri, concerte şi nenumărate forme de ajutor bănesc direct. Se oferă bani pentru stimularea natalităţii într-un oraş care nu are o problemă cu populaţia - aceasta se extinde constant în oraş şi Ilfov - fără să se rezolve mai întâi, aşa cum ar fi firesc când îţi doreşti o creştere a populaţiei, problemele cu creşele, grădiniţele, şcolile dotate corespunzător şi că traficul a devenit mult prea încărcat. Politicile pur stângiste vor încetini motoarele economiei şi ne duc înapoi la o guvernare de tip Văcăroiu", a subliniat Raeţchi.