Raeţchi: Dragnea a lansat noua ideologie a PSD - neo-ceauşismul

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a reacţionat după discursul controversat susţinut de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Consiliul Naţional al partidului care a avut loc la Parlament.
Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a lansat, în cadrul Consiliului Naţional, noua ideologie a partidului - neo-ceauşismul, a acuzat luni, într-o postare pagina sa de socializare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Momentul ales pentru discursul nesfârşit, tipic pentru trăncănitorii comunişti (de tip Castro sau Ceauşescu, care nu se opreau niciodată la timp, pentru că aplaudacii oricum n-aveau altă treabă) nu a fost deloc întâmplător: chiar la începutul comemorării marilor momente ale Revoluţiei din decembrie, de parcă şi-a dorit să le oprească simbolic, să preia ştafeta tovarăşului secretar-general, să acopere amintirea luptei pentru libertate cu pasta groasă a naţional-socialismului.

Dincolo de evidentele sale tulburări emoţionale, care au putut fi observate în povestea cu asasinii care l-au privit urâcios în restaurant, Dragnea lucrează cu anumite tendinţe sociale pe care încearcă să le speculeze.

La o ofertă politică rezonabilă nu mai poate apela cu bugetul făcut praf, cu inflaţia scăpată de sub control, cu Parlamentul călcat în picioare (se votează o lege de câte ori e nevoie ca să treacă) şi cu celebrele ordonanţe care să-l scape de condamnări gata oricând să fie emise, în ciuda opoziţiei a 91% dintre români.

În aceste condiţii, Dragnea apelează la ideile aflate la periferia vieţii politice, pe care niciun partid frecventabil nu e dispus să le utilizeze: străinul rău, conspiraţia anti-românească, inamicul din interior (statul paralel)", a declarat Raeţchi.

Deputatul susţine că exact asta făcea şi Nicolae Ceauşescu în 1989, când era la fel de izolat şi nefrecventabil.

"Potenţialul electoral al neo-ceauşismului lui Dragnea nu e mare: se bucură probabil de un suport natural de 10%-15%, care poate creşte până la 25% dacă ne gândim că un număr important de români care lucrează în Occident (şi deci detestă o astfel de doctrină anti-europeană) nu reuşesc să voteze decât cu dificultăţi - dar adăugăm forţa de mobilizare a PSD şi susţinerea sa mediatică.

Totuşi, Dragnea nu a ales neo-ceauşismul gândindu-se neapărat la alegeri, ci pentru a avea de spus o poveste care să îl ducă până la ele. O poveste prin care să suprime manifestaţiile (ca şi Ceauşescu), să întoarcă spatele Occidentului (ca şi Ceauşescu), să conducă prin decrete (OUG) care nu pot fi întârziate de Parlament şi să sfideze orice separaţie a puterilor în stat. (Până şi Dăncilă şi Daea par aleşi pentru a reînvia spiritul lui Bobu şi Dincă)", a precizat Raeţchi.

Potrivit liberalului, neo-ceauşismul lui Dragnea are misiunea de a oferi un zgomot paranoid de fond în care el să îşi anuleze pur şi simplu dosarele penale.

"E adevărat că va fi greu. Dar pariul lui Dragnea pe neo-ceauşism e, totuşi, unul greşit şi stupid. Cu toate provocările sale, România e o ţară profund europeană, care nu se va întoarce în mocirla naţional-socialismului", a conchis Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne