Raeţchi, despre milioanele propuse de PSD şi USB pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cele 10 milioane de lei propuse de PSD şi cele 2 milioane de lei propuse de Uniunea Salvaţi Bucureştiul pentru Catedrala Mântuirii Neamului din bugetul Sectorului 1 nu trebuie abordate nici din perspectiva mistică, nici din perspectiva anti-clericală, nici măcar din unghi ideologic, a declarat sâmbătă, pe contul său de Facebook, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

În opinia liberalului, este strict o problemă de legalitate şi logică bugetară să nu oferi banii Sectorului 1 pentru o construcţie din Sectorul 5.

"Când decidenţii bugetari vor fi corect aleşi (Primăria Municipiului Bucureşti sau Primăria Sectorului 5) atunci va avea sens o dezbatere publică pe subiect. Sunt absolut convins că USB îşi va corecta în cursul săptămânii viitoare poziţia, renunţând la ideea unei donaţii de 2 milioane de lei şi solicitând ca tema să fie trimisă adresantului corect", a explicat Ovidiu Raeţchi.

PSD a solicitat Consiliului Local al Sectorului 1 alocarea a 10 milioane lei din bugetul primăriei, ca şi contribuţie la construirea Catedrala Mântuirii Neamului din bugetul primăriei. Proiectul nu a întrunit numărul necesar de votului "pentru", în ciuda discursului susţinut de reprezentantul Patriarhiei care a afirmat că, fără acest sprijin bănesc şantierul se va închide întrucât se află în incapacitate de plată.

De partea cealaltă, ca soluţie de compromis, USB a propus alocarea a 2 milioane de RON în prezent din bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru Catedrala Mântuirii Neamului pentru a nu se bloca lucrările şi pentru restul de bani să se organizeze o dezbatere publică, însă consilierii PSD au votat împotrivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne