Raeţchi, către Dragnea: Deblocaţi legea vaccinării! Sunteţi autorul moral al prelungirii actualei epidemii de rujeolă

Ovidiu Raetchi
Ovidiu Raetchi (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a adresat, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui PSD Liviu Dragnea în care îi cere să "deblocheze" legea vaccinării.

Vă prezentăm mai jos documentul intitulat "Deblocaţi legea vaccinării! Sunteţi autorul moral al prelungirii actualei epidemii de rujeolă":

Domnule Liviu Dragnea,

România se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din Europa: numărul total al îmbolnăvirilor ajunge la 15.379, dintre care 59 de decese. Majoritatea cazurilor mortale sunt copii mai mici de un an, nevaccinaţi.

În ciuda acestui bilanţ dramatic, care pare departe de a ajunge la final, proiectul legii vaccinării este blocat în Parlament, la comisiile din Camera Deputaţilor, de mai bine de 10 luni, deşi a intrat în procedură parlamentară de 1 an de zile şi a fost adoptat de Senat în octombrie 2017. Coaliţia majoritară pe care o conduceţi blochează intenţionat proiectul legii vaccinării, considerând că sănătatea copiilor nu reprezintă un subiect la fel de important precum amnistia şi graţierea.

Potrivit celor mai recente date, rata de acoperire vaccinală este, în România, la 81%, mult sub cea de 95% recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Proiectul de lege aflat în procedură parlamentară şi care poate fi adoptat, în forma actuală, în câteva zile, conţine o serie de prevederi care ar soluţiona această problemă, printre care obligativitatea vaccinării copiilor cu vaccinurile menţionate în Calendarul naţional de vaccinare şi obligativitatea ca părinţii să se informeze în privinţa vaccinurilor şi, în caz contrar, să primească
amendă.

După ce aţi fost condamnat, în primă instanţă, pentru utilizarea banilor unor copii vulnerabili din Teleorman, acum sunteţi autorul moral al prelungirii actualei epidemii de rujeolă, majoritatea cazurilor mortale fiind copii mai mici de un an, nevaccinaţi. În plus, sunteţi un consecvent promotor de informaţii false, doar zilele trecute vorbeaţi cu nonşalanţă despre legalizarea căsătoriei cu animale, situaţie care nu s-a petrecut nicăieri, semn că nu aveţi capacitatea de a distinge între o informaţie falsă şi una reală. Probabil pe astfel de informaţii false vă bazaţi şi pornirile anti-vaccin.

Vă solicit să deblocaţi de urgenţă proiectul de lege privind vaccinarea. Majoritatea pe care o aveţi în Parlament vă permite să faceţi acest lucru şi aţi dovedit că, atunci când există voinţă politică, parlamentarii PSD-ALDE pot adopta modificări la Codul Penal în timp record, de exemplu, doar în câteva zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne