Raeţchi: Candidatura lui Dragnea la Cotroceni, un fiasco absolut. Imagine catastrofală, scor în sondaje ridicol

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Facebook)

În mod evident, Liviu Dragnea încearcă să folosească anunţul unei candidaturi fictive la prezidenţiale, în seara alegerilor, în contextul deciziei judecătorilor din ziua imediat următoare, a opinat marţi, pe pagina sa de socializare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, după declaraţiile făcute pe această temă de şeful PSD.

"Vrea probabil să pună presiune pe magistraţi (deşi sunt convins că nu va reuşi, dar, mă rog, un om disperat încearcă orice) dar şi să îşi construiască un discurs de victimizare în cazul în care va fi condamnat. Imaginea lui Dragnea e catastrofală, scorul său în sondaje e ridicol, candidatura lui ar fi un fiasco absolut, existând o posibilitate reală să nu intre nici măcar în turul II, fiind devansat de Tăriceanu. Chiar dacă şi-ar anunţa candidatura, nu ar intra în cursa, găsindu-şi o scuză în ultima clipă: problemele ţării, starea de sănătate. Omul nu are curaj nici măcar să iasă pe stradă fără un dispozitiv de siguranţă ca în Orientul Mijlociu, care să îl protejeze de 'huo', cum îşi poate imagina că ar putea duce o campanie electorală? Singurul său obiectiv e însă acela de a amesteca discursul politic cu cel juridic, de a hrăni în continuare mesajele conspiraţioniste şi de a genera o totală confuzie morală în societate", a declarat Raeţchi.

În aceste condiţii, liderul PNL consideră că votul de la europarlamentare devine unul crucial pentru a reveni la un aer respirabil în societatea românească.

"Pentru că nimic nu ar fi mai ridicol (deşi omul a bătut multe recorduri în domeniu) decât un Dragnea care iese şi anunţă că vrea să candideze la prezidenţiale după ce PSD e bătut măr în alegeri. Cât de caraghios ar fi ca PSD să obţină 25% din voturi şi Dragnea să apară plin de importanţă, spunând că el vrea să fie viitorul preşedinte şi că statul paralel tremură la acest gând? Până şi Florin Iordache ar zâmbi stânjenit. În fapt, mai mult ca sigur baronii din PSD i-ar tăia microfonul şi i-a oferi nişte calmante. Dacă vreţi să râdeţi duminică seară de strategia lui Dragnea de a se proclama prezidenţiabil ca să o mai scalde puţin în procesul privind angajările din Teleorman, mergeţi la vot!", a subliniat Raeţchi.

Reamintim că liderul PSD Liviu Dragnea va anunţa, duminică seară, după alegerile europarlamentare, candidatul partidului pentru prezidenţiale, şi cu doar o zi înainte să vină sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive.

Anunţul a fost făcut la Adevărul Live.

Jurnalist: V-aţi hotărât dacă o să candidaţi la prezidenţiale?

Dragnea: După alegeri. Chiar duminică seară o să anunţăm.

Jurnalist: Mai merită să te baţi pentru funcţia de preşedinte, la cum arată ea astăzi?

Dragnea: Dacă mă întreba acum un an cineva, spuneam că nu. Starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru funcţia prezidenţială e foarte importantă. Eu nu sunt Cassandra. Încă 5 ani de zile, de tot ce s-a făcut bun se va alege praful. Trebuie făcute toate eforturile ca Iohannis să plece de la Cotroceni. Această funcţie devine importantă. PSD se va pronunţa duminică seară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne