Raed Arafat, avertisment către populaţie: "Riscul este ca situaţia să scape de sub control"

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a lansat, sâmbătă, un nou avertisment pentru populaţie, atrăgând atenţia că situaţia riscă să scape de sub control dacă relaxarea începe mai repede de 15 mai.

Arafat a subliniat că oamenii au uitat de restricţii în ultimele zile. Acest lucru ar putea duce la apariţia unor noi focare, ceea ce va impune noi măsuri drastice din partea autorităţilor, a precizat secretarul de stat.

"Riscul este ca situaţia care totuşi s-a reuşit, de bine, de rău, să fie ţinută sub control să scape de sub control şi să ne trezim că avem un număr mai mare de cazuri, în următoarele săptămâni. Dacă relaxarea care este promisă să înceapă din data de 15 mai, gradual, începe mai repede şi necontrolat. Încă mai vedem focare, încă mai vedem decizii de carantinare a unor zone", a declarat Raed Arafat sâmbătă într-o intervenţie la Realitatea PLUS.

"Dacă oamenii şi-au pierdut răbdarea, să vedem cum o să fie dacă scapă de sub control situaţia şi unele măsuri vor trebui să fie prelungite. Rugămintea este să înţeleagă lumea că pericolul nu a trecut", a mai adăugat Raed Arafat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură